Vés al contingut

Redacció

La multinacional Amgen ha nomenat el Dr. Roland Wandeler  com a nou director general d'Amgen Iberia (Espanya i Portugal), que té la seu a Barcelona. Wandeler substitueix en el càrrec el Dr. Jordi Martí , que ha estat al capdavant de la filial biotecnològica des que es va posar en marxa, primer com a director comercial i després com a director general.

Roland Wandeler, nascut a Suïssa i fill de mare espanyola, ha ocupat diferents càrrecs directius dins la companyia: director de la Unitat de Negoci d'Osteoporosi a Alemanya (2010-2012), director Nacional de Vendes de Osteoporosi a Alemanya (2010), director Regional de Vendes d'Oncologia i Hematologia (2009), Sales & Màrqueting Effectiveness Manager a Alemanya (2007-2008) i Strategic Planning Manager a Suïssa (2006-2007). Abans de formar part d'Amgen, va treballar al Boston Consulting Group a Zuric i a Los Ángeles. Té un màster en Enginyeria Química i un doctorat en Ciències Tècniques pel Swiss Federal Institute of Technology (ETH).

"Iberia és un mercat clau per a Amgen i un dels més importants a Europa, no només per raons comercials sinó també per la importància de la recerca clínica aquí i pel nivell dels professionals i els centres", ha declarat Wandeler. "Estic segur que afrontarem amb èxit l'actual situació complicada que viu la indústria i que serem capaços d'anticipar les noves necessitats de negoci, gràcies a la nostra política basada en la innovació i l'accés a medicaments innovadors".

Amgen es va fundar a Califòrnia el 1980. Va començar les seves activitats a l'Estat espanyol el 1990 i a Portugal el 1993. Actualment, a la seu de Barcelona hi treballen unes 250 persones. La companyia es dedica al descobriment, producció i comercialització de teràpies humanes per a malalties greus, basant-se en els avenços de la biologia cel·lular i molecular. Les seves principals línies de recerca se centren en les àrees d'oncologia, hematologia, nefrologia, malalties inflamatòries, metabolisme i malalties òssies.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.