Vés al contingut

Sabadell Assegurances ha donat 75.000 euros per finançar part de la infraestructura tecnològica necessària per fer investigacions científiques com la de la vacuna contra la Covid-19. La donació permetrà 9 biobancs catalans disposar d’equipament com congeladors especials o tancs de nitrogen líquid, on es conserven les mostres utilitzades per a la investigació contra la pandèmia.

La Direcció General de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut, amb la col·laboració de Biocat, ha identificat els criteris per fer efectiva la donació i ha assessorat a Sabadell Assegurances en l’operació, per tal de donar suport a aquelles infraestructures on més es necessita. El Departament de Salut ha ajudat a tramitar la donació, mitjançant convenis individuals entre Sabadell Assegurances i cada institut de recerca. 

El director de BancSabadell Seguros, Claudio Chiesa, ha afirmat que "aquesta és una iniciativa en la qual estem orgullosos de participar perquè tindrà un impacte no només a nivell estatal, sinó globalment. Per primera vegada en la història, la informació de cada biobanc en el món està sent compartida i les dades s'estan treballant junts per aturar aquesta pandèmia. I no només això. Aquests biobancs continuaran sent de gran ús en el futur per ajudar en la investigació d'altres malalties com el càncer i per abordar noves malalties que podrien sorgir en els propers anys com el Covid-19”.

Augmenta la demanda d'infraestructures per a la investigació contra la Covid-19

En aquests moments a Catalunya s’estan duent a terme desenes de projectes de recerca i assaigs clínics, motiu pel qual es preveu un augment en la demanda de la maquinària que utilitzen els biobancs per conservar en estat òptim les mostres biològiques i per a la seva correcta gestió i traçabilitat. Amb la donació de Sabadell Assegurances, els 9 biobancs podran adquirir congeladors especials que arribin a temperatures de -80 graus centígrads, tancs de nitrogen líquid i màquines centrífugues per processar les mostres.

Aquesta inversió permetrà els biobancs no només fer front a l’emergència de la pandèmia actual, sinó que a mig i llarg termini facilitarà la recerca dels centres per a altres futures pandèmies o altres necessitats mèdiques.

Els biobancs que rebran són infraestructures de centres de recerca repartits a tot el territori català i formen part de l’aliança IRISCAT (Instituts de Recerca i Innovació en Salut de Catalunya), una aliança estratègica impulsada pel Departament de Salut per consolidar i potenciar la recerca dels centres públics catalans. En concret, els centres que rebran la donació són l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), l’Institut d’Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP), l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRB Lleida), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV), l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI), l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), l’Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IR Sant Pau) i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM).

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.