Vés al contingut

REDACCIÓ

266 investigadors líders en recerca d'arreu d'Europa van rebre ahir una bona notícia per tirar endavant els seus projectes de recerca per als propers 5 anys: l’European Research Council (ERC) els va atorgar una Advanced Grant, que de mitjana són uns 2,5 milions d'euros per a cada guardonat. Catalunya se n'ha emportat set i, com anys anteriors, ha representat més de la meitat de les subvencions concedides a l'Estat espanyol. Regne Unit, Alemanya i França estan al capdavant del rànquing.

ADVANCED GRANTS 2010 A CATALUNYA

CIÈNCIES DE LA VIDA

  • Jordi Sunyer, codirector del CREAL-UPF (projecte Brain development and Air pollution ultrafine particles in school children)
  • Manel Esteller, cap del Grup d'Epigenètica del Càncer de l'IDIBELL (projecte Epigenetic Disruption of Non-Coding RNAs in Human Cancer)
  • Vivek Malhotra, cap del Grup de Compartimentació Intracel·lular del CRG (projecte Mechanism of Unconventional Protein Secretion)

CIÈNCIES FÍSIQUES I ENGINYERIA

  • Eugenio Oñate, enginyer de CIMNE-UPC
  • Xavier Serra, informàtic de la UPF

CIÈNCIES SOCIALS I HUMANITAT

  • Anna Cabré, demògrafa de la UAB
  • Gosta Esping-Andersen, sociòleg de la UPF

En aquesta tercera edició de les prestigioses beques, des de que es va fundar l'ERC el 2007, atorgarà 590 milions d'euros. En comparació amb l'edició de 2009, hi ha hagut un augment del 29% en el nombre de sol·licituds i també de projectes seleccionats (els 266,representen un augment del 13%). Per àmbits, les ERC 2010 estan encapçalades per les ciències físiques i enginyeria (46%), seguit per les ciències de la vida (37%) i finalment per les ciències socials i humanitats (17%).

Llista ERC Advanced Grants 2010
Llista ERC Advanced Grants 2010 - Ciències de la Vida

Recomanem: reportatge 'Grants de l’ERC’, les beques del prestigi (Biocat, 15/12/2010)

 


Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.