Vés al contingut

Biocat (a través de bioXclusters plus) i ACCIÓ han organitzat per segon any consecutiu una missió empresarial a Japó en el marc de la 19ena edició de la Fira BioJapan (Yokohama). Els participants a la missió han estat Cytes BiotechnologiesCreatioGebro PharmaReadycellLaboratorios RubióThrombotargets Europe i ZeClinics.

Les empreses han participat a BioJapan, la fira de referència al sector a nivell asiàtic, celebrada a Yokohama del 12 al 14 d’octubre. Com a novetat d'enguany, les empreses de la BioRegió de Catalunya han comptat amb un estand propi dins del Pavelló d'Espanya coordinat per ICEX, apart de participar en reunions de partnering i fer presentacions davant d’altres participants de la fira. 

Durant BioJapan, Biocat va encapçalar la delegació presentant els actius de la BioRegió de Catalunya en “Bio Cluster Summit 2017: Digital Biotechnology” i el seminari “Spanish Biotechnology an state of the art approach”. També es va visitar la Japan Bioindustry Association, Osaka Bio Headquarters i LINK-J, el nou clúster de Tòquio creat fa només 18 mesos, amb l’objectiu d’enfortir les relacions i facilitar l’expansió internacional de les companyies del sector de ciències de la vida i de la salut.  

En el cas de Cytes i ZeClinics, abans de viatjar a Yokohama van participar també a a l’European Biotech & Pharma Partenering Conference a Osaka, una jornada organitzada per bioXclusters plus, el clúster biotech d’Osaka i EU-Japan Centre. Un total de 54 companyies japoneses i 63 europees van fer reunions business to business (B2B) en aquesta conferència.

“Les empreses catalanes participants han despertat un gran interès entre els potencials socis japonesos, com ho demostra el fet que moltes han tingut l’agenda de reunions de partnering completament plena”, destaca Roi Villar, Cap d’Internacionlització de Biocat.

ZeClinics, una de les companyies catalanes participants a la missió, en fa un balanç molt positiu. “Hem tingut prop de 50 reunions, incloent-hi algunes amb big farma japoneses i també d'altres països de l’area, com Xina, Taiwan i Corea de Sud –destaca Javier Terriente, Chief Scientific Officer de ZeClinics-. La missió ha suposat una immersió al mercat japonès i asiàtic que esperem ajudi a augmentar la nostra base de clients i col·laboradors en aquesta zona, i esperem tornar-hi l’any vinent”.
 

Aquesta missió forma part de la delegació a Japó que organitza bioXclusters plus per a pimes que tinguin base en alguna de les regions del projecte. BioXclusters plus agrupa quatre clústers líders en biotecnologia i salut: Biocat (Catalunya), BioM (Bavaria, Alemanya), BioPmed/Bioindustry Park Silvano Fumero (Piemonte, Itàlia) i LyonBiopole (Rhône-Alpes, França) per promoure la internacionalització de les seves pimes en l’àmbit de la medicina personalitzada. A més, Biocat s’ha coordinat amb ACCIÓ, ICEX, CDTI i ASEBIO per promoure les millors condicions per a les empreses i entitats de la BioRegió de Catalunya. 

El mercat farmacèutic japonès és el segon més gran del món i líder en importacions del sector. Cinc companyies japoneses es troben entre les 30 majors fabricants de fàrmacs a nivell mundial. Les empreses japoneses del sector estan en ple procés de globalització i necessiten aliances amb empreses/institucions biotecnològiques estrangeres per incorporar noves tecnologies i desenvolupar nous medicaments. 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.