Vés al contingut

Grifols –el grup català de 26 empreses que operen en el sector de la salut– ha obtingut la llicència de la Food and Drug Administration (FDA) per comercialitzar als Estats Units la seva nova generació de immunoglobulina intravenosa (IVIG) al 10% de concentració. Amb aquesta autorització, es converteix en la primera companyia que té dues concentracions de IVIG líquida (5% i 10%) disponibles per al mercat nord-americà. L'inici de les vendes està previst per a finals d'aquest any.

Arran d'aquesta notícia la companyia ha vist com el valor dels seus títols pujava un 5,11%, fins als 10,035 euros, recuperant el terreny perdut des de finals d'abril.

Grifols distribueix aquest hemoderivat al 5% de concentració als EUA des de l'any 2007 i a Europa des de 2008. El grup ja ha iniciat els tràmits per obtenir l'autorització de l'European Medicine Agency (EMA) per comercialitzar el seu IVIG al 10% de concentració també a Europa i preveu obtenir la llicència en el quart trimestre del 2010.

El nou producte es fabrica a la planta de Grifols a Parets del Vallès (Barcelona), que disposa d'una capacitat de producció d'uns 13 milions de grams l'any, encara que està previst que a partir del 2013, un cop obtinguda l'aprovació de la nova planta de Los Angeles, es produeixi íntegrament als EUA.

D'altra banda, Palau Pharma ha recuperat la llicència del seu antiinflamatori estrella, el UR-13870 (en Fase I), que havia cedit a la multinacional Schering-Plough. Segons informa el diari La Vanguardia, el retorn de la llicència per part de Schering, ha donat a Palau Pharma l'oportunitat de negociar la cessió de drets dels seus fàrmacs amb altres grups farmacèutics, amb els que preveu acords durant aquest 2010.

Actualment el pipeline de Palau Pharma es compon de deu projectes innovadors en diverses etapes de desenvolupament per tractar malalties com l'artrosi, infeccions per fongs, depressió, asma, entre altres. Per a alguns d'aquests projectes Palau Pharma compta amb la participació de socis, per exemple per al desenvolupament de nous fàrmacs per l'artrosi (Neogenius Pharma).

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.