Vés al contingut

L’empresa especialitzada en sistemes de diagnòstic STAT-Diagnostica, amb seu al Parc Científic de Barcelona, ha incorporat Siemens Venture Capital com a nou accionista. Aquesta operació ha estat una extensió de la tercera ronda d’inversió de 25 milions d’euros que va tancar l’abril de 2016, liderada per l’inversor holandès Gilde Healthcare juntament amb els socis capitalistes que ja formaven part de la companyia, Ysios Capital PartnersKurma PartnersCaixa Capital RiscBoehringer Ingelheim Venture FundAxis i Indivest Partners.

STAT-Diagnostica no ha fet públic el capital que Siemens invertirà en la firma però assegura que destinarà els recursos obtinguts a finançar l’aprovació i el llançament de la seva plataforma de diagnòstic DiagCORE a Europa el 2017. “STAT-Diagnostica té una tecnologia que permetrà aconseguir grans avenços en el diagnòstic i la classificació de malalties infeccioses”, afirma el CEO de Siemens Venture Capital, Ralf Schnell.

Sense comptar aquesta última inversió, STAT-Diagnostica ja ha aixecat 44 milions d’euros, dels quals més de la meitat provenen d’inversors internacionals (33 milions). “Estem encantats d’haver reforçat la nostra base d’inversors amb Siemens Venture Capital. La seva participació representa una validació de la visió de la companyia i del nostre equip de treball”, valora Jordi Carrera, CEO i cofundador.

L’empresa fundada per Jordi Carrera i Rafael Bru el 2010 està desenvolupant DiagCORE, un sistema Near Patient Testing de diagnòstic molecular i de complexos immunes pensat principalment per a pacients amb estat crític que necessiten un diagnòstic immediat. STAT-Diagnostica la vol posicionar en diferents àmbits de diagnòstic descentralitzat, incloent cures intensives o urgències en entorns hospitalaris.

 

Notícia relacionada:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.