Vés al contingut

Els dies 22 i 23 de setembre va tenir lloc la reunió de llançament del projecte Interbio a la Universitat Paul Sabatier de Tolosa, destinat a la promoció econòmica, la cohesió social i la cooperació interregional europea. L'han firmat les ciutats de Tolosa, Bordeus, Lisboa, València i Barcelona, totes elles pertanyents a l'àrea Regional del Sud-Oest Europeu.

El líder del projecte és la Universitat Paul Sabatier, mentre que per part de Catalunya hi participarà, com a soci principal, Biocat (amb la col·laboració del Parc Científic de Barcelona i el Parc de Recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona). La resta de socis són el Centre Nacional de Recerca Científica de Bordeus, l'Institut de Tecnologia Química i Biològica de Lisboa i la Fundació de la Comunitat per a la Innovació Urbana i Econòmica del Coneixement de València.

Interbio és un projecte emmarcat dins el Programa d'Iniciativa Comunitària SUDOE Interreg III B i està finançat amb el Fons Europeu per al Desenvolupament Regional (FEDER).

Les accions que es realitzaran es divideixen en tres àrees de treball i el seu desenvolupament està previst per al període 2009-2012.

La primera de les àrees té com a objectius promoure la interdisciplinarietat de la recerca en biomedicina; facilitar la preparació i mobilitat de col·loquis científics transnacionals, workshops i conferències; donar suport a projectes transversals i promoure formacions científiques i escoles d'estiu.

La segona es basa en la construcció d'una xarxa de plataformes tecnològiques, per a l'intercanvi d'experiències i accions dirigides a compartir equips i recursos, així com l'establiment d'accions específiques amb els actors de pimes i starts-up.

Finalment, la tercera àrea ha d'impulsar la cooperació entre recerca i indústria, mitjançant la innovació, la transferència de tecnologies i la promoció i difusió de l'oferta tecnològica, entre d'altres.

Programa

 

      

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.