Vés al contingut

En la segona convocatòria per a investigadors experimentats de l’European Research Council (ERC, per les sigles en anglès), sis dels 236 líders en recerca de la Unió Europea que han obtingut una Advanced Grant treballen en centres de recerca de Catalunya, és a dir, el 2,5%. D'aquests, dos pertanyen a l'àmbit de les ciències de la vida: el Dr. Josep Baselga, cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital Universitari de Vall d’Hebron i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i el Dr. Mokhtar Chmeissani de l’Institut de Física d’Altes Energies (IFAE).

La recerca clínica en el Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron va començar una nova etapa el 1996 amb la incorporació del Dr. Baselga com a coordinador d’Oncologia, Hematologia i Radioteràpia. Durant tots aquests anys, el seu interès s'ha centrat sobretot en la recerca clínica i translacional del càncer de mama. L'ERC li ha reconegut aquesta tasca atorgant-li un ajut per a un projecte que investigarà perquè alguns càncers de mama deixen de respondre a la quimioteràpia.

El professor Mokhtar Chmeissani ha rebut finançament pel projecte Voxel PET Pathfinder, que té com a objectiu dissenyar i provar un aparell potencialment revolucionari de PET (Tomografía d’Emissió de Positrons), optimitzat per obtenir imatges del cervell.

El pressupost total de la convocatòria ascendeix a 515 milions d’euros i cada ajut està dotat amb un màxim de 3,5 milions d’euros per a projectes de recerca de cinc anys.
 
En el conjunt de l’Estat, l’ERC ha distingit deu investigadors. Aquest èxit de la recerca feta des de Catalunya se suma al de l’anterior convocatòria, quan també es van reconèixer sis projectes catalans dels deu de tot l’Estat espanyol.

L’ERC, que té com a objectiu promoure la recerca en tots els camps del coneixement mitjançant la distribució de fons europeus, també va reconèixer, el passat octubre, a deu científics novells que van rebre l'ajut Starting Grants que atorga aquest organisme.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.