Vés al contingut

Sis projectes catalans i dos procedents d'altres nodes del consorci europeu d'EIT Health han estat seleccionats per participar al programa d’acceleració CRAASH Barcelona, organitzat per Biocat en col·laboració amb CIMIT (Boston). CRAASH Barcelona forma part del programa de bootcamps d'EIT Health.

Un total de 35 projectes van presentar la seva sol·licitud per participar al programa, dirigit a projectes de tecnologia punta (diagòstic, dispositius i e/digital health), sorgits de centres de recerca, instituts de recerca hospitalària i universitats europees. Dels 35 projectes presentats, el 70% procedia del node espanyol i el 30% d'altres nodes de l'EIT Health, incloent propostes procedents de InnoStars, EscandiàviaRegne Unit-Irlanda, Alemanya i França.

Els vuit projectes seleccionats que participaran a CRAASH Barcelona són:

 

  • Biel Smartgaze: Projecte de la startup catalana Biel Glasses per desenvolupar unes ulleres electròniques que utilitzen visió per computador i realitat virtual per millorar la percepció visual de persones amb baixa visió, millorant la seva autonomia.
  • ABLE (Assistive Biorobotic Low-cost Exoskeleton): Projecte del Laboratori d'Enginyeria Biomecànica (BIOMEC) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en col·laboració amb l’Institut Guttmann per desenvolupar un exosquelet robòtic lleuger i de baix cost per ajudar a caminar a pacients amb lesió medul·lar.
  • Funny Friends: Projecte de l’empresa catalana Vecmedical i l’Hospital Sant Joan de Déu per desenvolupar un sistema de rehabilitació respiratòria que permeti als nens jugar mentre fan els exercicis, obtenint dades per a la monitorització online i una millora de l’adherència al tractament.
  • DeepStroke: Projecte de la startup catalana Methinks per millorar la precisió i reduir el temps de diagnòstic i tractament de pacients amb ictus automatitzant l’anàlisi de la seva neuroimatge mitjançant tècniques de deep learning.
  • QuantEmTool: Projecte de la startup portuguesa B2Quant que ofereix un servei de software per automatitzar l’anàlisi d’imatges mèdiques quantificant els biomarcadors relevants en el seguiment de malalties neurològiques.
  • ReMemory: Projecte impulsat pel Consorci Sanitari de Terrassa per desenvolupar un programa d’entrenament cognitiu per a persones amb deteriorament cognitiu lleu, basat en el registre de la vida diària (lifelogging) mitjançant la captura d’imatges amb una càmera portàtil.
  • iBreve: Projecte de l’empresa irlandesa del mateix nom per desenvolupar un dispositiu wearable que millora la resistència a l’estrès analitzant els patrons de respiració de l’usuari mitjançant machine learning.
  • Test d’elastasa pancreàtica no invasiu per al diagnòstic d’insuficiència pancreàtica: Projecte de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i l’Hospital Universitari Parc Taulí per millorar la qualitat de vida dels pacients amb insuficiència pancreàtica, millorant la sensibilitat i la comoditat de les actuals eines diagnòstiques.

 

De Barcelona als inversors de Boston

CRAASH Barcelona entrenarà els vuit equips seleccionats perquè comercialitzin les seves tecnologies en un període d’entre 3 i 5 anys. Els alumnes estaran guiats per mentors experts del CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món. En 15 anys, el CIMIT ha accelerat amb èxit més de 600 projectes de healthtech, ha duplicat la taxa de comercialització i ha reduït a més de la meitat el temps per arribar a la fase següent. 

CRAASH Barcelona és un programa intensiu de 12 setmanes de durada repartides en 3 fases. La primera fase (d’abril al juny) servirà als equips per validar si la seva tecnologia pot resoldre una necessitat real i encaixa en el mercat. Els equips treballaran amb els experts del CIMIT de Boston, primer de forma presencial en una trobada a Barcelona i després amb trobades virtuals.

Durant la seva estada a Barcelona a l’inici del programa, els experts de CIMIT oferiran una xerrada oberta a tot el sector, previ registre.

La segona fase de CRAASH Barcelona servirà als equips per validar el seu projecte a dos mercats europeus, França i Països Baixos, mitjançant visites presencials als ecosistemes de Medicen (Paris) i Yesdelft! (Delft) durant juliol i setembre.

Finalment, els equips de CRAASH Barcelona podran fer networking i validar el seu projecte a l’ecosistema de Boston, un dels més importants del món en el sector salut. Tots els equips presentaran a l’octubre els seus projectes davant de l’ecosistema de Boston, i dos d’ells seran seleccionats per allargar la seva estada a la ciutat amb un programa d’immersió de tres setmanes.

CRAASH Barcelona forma part del programa de bootcamps d’EIT Healthel principal consorci de salut europeu.

 

Amb el suport de*:

*Amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement i el cofinançament del Fons Social Europeu.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.