Vés al contingut

REDACCIÓ

SOM Biotech, una start-up biofarmacèutica centrada en el descobriment i desenvolupament de noves indicacions de fàrmacs comercialitzats ubicada a la bioincubadora del Parc Científic de Barcelona (PCB), avança amb èxit en la seva trajectòria cap a un portafoli de productes amb patent internacional.

El passat mes de febrer va dipositar la seva primera sol·licitud de patent als Estats Units per protegir el producte SOM-0525, una formulació inhalada per tractar l'asma i la malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC), basada en un fàrmac recentment autoritzat per a la seva administració oral. La sol·licitud americana els donarà prioritat a l'hora de cobrir la patent a nivell mundial.

L'empresa, fundada i dirigida pel Dr. Raúl Insa, té previst presentar quatre patents més durant el segon trimestre d'aquest any per a productes fungicides i antibiòtics i un altre antiasmàtic, el SOM-1033.
 
Completada la primera ronda de finançament

SOM Biotech va tancar la primera ronda de finançament a principis d'any a través de la participació de sis inversors privats i l'empresa catalana de capital risc Innova31, i de les aportacions d'ACC1Ó, el Ministeri de Sanitat i el Ministeri de Ciència i Tecnologia. El nou capital s'invertirà íntegrament en el descobriment, mitjançant tècniques computacionals pròpies, de noves aplicacions mèdiques, la validació experimental en models cel·lulars i/o animals i la posterior protecció intel·lectual i llicència.
 
"Avancem satisfactòriament segons el que preveu el nostre pla de negoci", explica el Dr. Raúl Insa. "El nostre equip altament qualificat, juntament amb un grup d'experts internacionals que hem establert recentment, ens permet avançar en el desenvolupament de noves oportunitats i assegurar una propietat intel·lectual global i robusta en un temps límit. L'objectiu final és llicenciar al sector farmacèutic aquestes noves patents que cobreixin una clara necessitat mèdica".

SOM Biotech se centra exclusivament en el reposicionament de fàrmacs, una estratègia que els permet escurçar el temps i costos que suposa el descobriment i posterior desenvolupament d'un nou medicament. El risc per a la seguretat humana i la producció industrial, segons l'empresa, es minimitzen, ja que treballen exclusivament amb productes que estan, o han estat, en el mercat. Un cop SOM Biotech ha descobert i validat en la fase preclínica la nova utilitat mèdica del producte, posa en marxa el procés de protecció mitjançant patent d'aplicació i/o formulació de cobertura mundial, la qual és llicenciada o codesenvolupada a través d'acords amb laboratoris farmacèutics.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.