Vés al contingut

Les empreses i els centres tecnològics i de recerca tenen l’oportunitat de presentar els seus projectes d'R+D+i en l'àmbit de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC), ja finalitzats o en la seva última fase, en una sessió programada en la dotzena edició del BDigital Global Congress, que es farà a Barcelona del 17 al 20 de maig de 2010.

Aquesta sessió, que tindrà com a públic directius, product managers i gestors de projectes relacionats amb aquest camp, servirà per difondre projectes TIC innovadors a Catalunya i, també, per conèixer equips d'altres centres i empreses que estiguin treballant en temes similars o complementaris.

En la selecció d'aquests projectes es valoraran, entre d'altres criteris, la proximitat als àmbits d'interès del congrés i del centre tecnològic Barcelona Digital –entitat organitzadora del BDigital Global Congress, que s’ha consolidat com un dels esdeveniments de referència a l’Estat espanyol sobre els avenços del sector TIC i la societat digital.

Per participar-hi cal enviar informació bàsica del projecte, abans del 16 d’abril a les 12h, seguint l’esquema que es pot descarregar aquí.

Tornen els Premis BDigital per a idees i projectes innovadors

D’altra banda, s’ha obert la vuitena convocatòria dels Premis a la Innovació Digital que recolzen les idees i projectes innovadors que tinguin una clara aplicació tecnològica i que generin resultats per a les empreses, centres tecnològics i universitats. També s’hi poden presentar productes i serveis innovadors, desenvolupats o en fase de desenvolupament, que impulsin l’aprofitament empresarial de resultats o tecnologia generada en l'àmbit de la societat de la informació i el món digital.

Els premis es divideixen en tres categories: projectes de grans i mitjanes empreses, projectes de petites empreses i emprenedors i projectes universitaris i d'institucions.

No són premis simbòlics, sinó que els candidats han d’argumentar el grau de definició, maduresa i viabilitat del projecte; l’originalitat i aplicabilitat del projecte; el problema que resol o la necessitat que cobreix; l’impacte i benefici social; la cooperació entre empreses i altres agents implicats en la cadena de valor i la contribució al reforç del teixit empresarial.

En l’anterior edició, dos dels guardons van recaure en el sector biotecnològic, biomèdic i de tecnologies mèdiques: el projecte Helios de l’empresa Intelligent Pharma, un buscador del tipus Google per trobar fàrmacs amb un gran nombre d’aplicacions (la seva base de dades conté milions de molècules i la seva activitat biològica, cosa que permet oferir resultats molt precisos) i el projecte GenomPort, una aplicació en línia de la Universitat Politècnica de Catalunya per fer, entre altres coses, un zoom en 3D del cos humà fins arribar a distingir una sola molècula.

Els guanyadors de les tres categories d’aquest any tindran com a premi la participació a la fira Visit 2010 a Munic, els dies 25 i 26 de novembre, amb l’objectiu que puguin apropar-se a les oportunitats i tendències del seu negoci en l'àmbit internacional.

Bases dels Premis BDigital

Formulari per presentar-se als Premis BDigital

Per a més informació sobre la presentació de projectes d’R+D+i: Víctor Vergés • vverges@bdigital.org
Per a més informació sobre els premis: Gemma Fillol • gfillol@bdigital.org

Dies: del 17 al 20 de maig de 2010
Lloc: CaixaForum de Barcelona • Auditori • Av. Marquès de Comillas, 6-8 • Barcelona

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.