Vés al contingut

Specipig, un centre de biotecnologia de cria i investigació biomèdica amb el porc nan com a model animal, ha tancat una ronda de finançament de 545.000 euros que invertirà en acabar de crear una nova raça de porcs nans (que porta el nom d’Specipig), ampliar l’equip, adequar noves instal·lacions (estabularis) i potenciar els serveis de Contract Research Organization (CRO) preclínica.

L’ampliació de capital ha estat possible amb l’aportació de la família Sánchez Lafuente (antiga propietària de Laboratorios Gelos, fabricant de Gelocatil), que ha invertit 230.000 euros a través de la societat Margema 99. El segon soci líder de la ronda ha estat Carlos Aparicio, business angel amb àmplia experiència en el sector mèdic (sobretot odontologia), que s’incorpora a l’accionariat amb 200.000 euros. La resta d’aportacions les completen Specipig Inversions, Bioemprèn i Semen Cardona (socis ja presents a la companyia).

El director de l’empresa, Jaume Amat, valora positivament que els nous socis tinguin un recorregut important en el món farmacèutic i industrial. “No només ens aporten múscul financer, sinó un know-how molt important per a nosaltres”, comenta.

Specipig, que es va crear el 2013 amb seu al Prat de Llobregat, subministra actualment porcs convencionals a grans centres mèdics de Barcelona per a la recerca: l’Hospital de Sant Pau, l’Hospital Clínic, el Vall d’Hebron, Bellvitge i el Parc Taulí.

Juntament amb l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i Semen Cardona, la companyia està creant una nova línia genètica de porcs nans a partir d’un encreuament entre porc nan i porc convencional i preveu acabar la fase de desenvolupament aquest any i començar a vendre’ls.

D’ençà que es va crear, Specipig ha aixecat 1,4 milions d’euros de fons públics i privats. Entre les ajudes públiques, va rebre un préstec participatiu de 200.000 euros de l’Institut Català de Finances a través d’un programa de la Generalitat del 2014 per afavorir el desenvolupament de noves empreses de base científica.

 

Notícia relacionada:

Entrevista relacionada:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.