Vés al contingut

REDACCIÓ

Un any després de tancar el seu primer fons, la societat gestora d'entitats de capital risc Suanfarma Biotech SGECR anuncia l'inici dels tràmits per a la posada en marxa del seu segon fons. Suan Biotech II té com a objectiu arribar als 30 milions d'euros i invertir en 10-15 nous projectes desenvolupats a l'Estat espanyol i basats en ciència i coneixement, principalment capital llavor i desenvolupament de nous projectes.

La inversió oscil·larà entre els 500.000 euros i els tres milions amb una permanència d'entre quatre i cinc anys en cada projecte. L'equip de Suanfarma Biotech SGECR porta treballant en aquest fons gairebé un any i en aquest temps ha estudiat més d'un centenar de projectes innovadors.

La cartera de projectes preseleccionats és diversificada quant a tecnologies i àrees d'aplicació:

  • Dos projectes de tecnologia de descobriment de fàrmacs.
  • Cinc projectes de desenvolupament de medicaments, tractaments i vacunes per a diferents patologies: dermatologia, hepatologia, malalties autoimmunes, oncologia i cardiovascular.
  • Un projecte de software mèdic.

"Es tracta de projectes d'alt contingut científic, qualificats com d'alta viabilitat per part de les nostres unitats d'avaluació científica i financera i, que confiem, que amb la nostra aportació financera i de gestió puguin desenvolupar-se amb èxit", afirma Gonzalo Marín, soci-director de Suanfarma Biotech.

El primer fons de la gestora va invertir en vuit empreses biotec

El perfil dels inversors del nou fons respon a inversors institucionals, societats de desenvolupament regional, comunitats autònomes, fons d'inversió i pensions, caixes d'estalvis i bancs, inversors qualificats i family offices. Suan Biotech II ja té el compromís d'alguns inversors.

El primer fons de Suanfarma Biotech SGECR va aixecar gairebé nou milions d'euros que es van invertir en vuit projectes innovadors seleccionats d'un total de 300. A dia d'avui, tres d'aquests projectes han aconseguit el punt d'equilibri i els cinc restants presenten bona salut i estan complint les fites previstes. "Tots ells han incorregut en menys despeses de les previstes en els plans de negoci originals i no s'ha registrat cap ronda addicional de finançament fora de les previstes inicialment", afirma Gonzalo Marín.

Suanfarma Biotech no actua simplement com a inversor, sinó que dóna suport a les empreses en aspectes crucials com són la comercialització, internacionalització i gestió empresarial. "D'aquesta manera hem estat capaços d'acumular una trajectòria sòlida en la gestió de fons i crear aquest track record que és requisit indispensable per poder conquerir la confiança dels inversors", ens explica Marín.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.