Vés al contingut

Subtilis Biomaterials, spin-off de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha estat la guanyadora dels Premis Emprenedor XXI 2015.

La catalana, que es dedica al disseny i fabricació d’empelts ossis sintètic biomimètics, ha obtingut un premi en metàl·lic de 5.000 euros i la participació en un curs d’acceleració del negoci a la Universitat de Cambridge, especialment dissenyat per a emprenedors de tot el món i denominat Ignite Fast Track.

Els Premis Emprenedor XXI són impulsats per “la Caixa” i co-atorgats pel Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme, a través d’Enisa (Empresa Nacional d’Innovació), i donen reconeixement als emprenedors més innovadors de l’estat Espanyol. A Catalunya, els premis estan coordinats per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa.

L’objectiu principal és identificar, reconèixer i acompanyar les empreses innovadores de recent creació amb major potencial de creixement de l’estat Espanyol, seleccionant-les a les 17 comunitats autònomes. Durant les seves 8 edicions, els Premis han aconseguit reconèixer i premiar 218 projectes empresarials entre més de 3.900 empreses participants.

Una de les finalistes d’aquesta edició ha estat UsMIMA, start-up sorgida del programa d·HEALTH Barcelona de MOEBIO, promogut per Biocat i inspirat en el programa Stanford University Biodesign Fellowship. UsMIMA ha desenvolupat un dispositiu mèdic wearable controlat per un software central que simula massatges terapèutic per a tractar el restrenyiment crònic de manera no invasiva, no farmacològica i sense efectes adversos.

Les altres finalistes dels Premis Emprenedor XXI 2015 han estat Agricolum, una aplicació al núvol que permet portar el control d’una o diverses explotacions agrícoles mitjançant GPS; First Vision, que desenvolupa un sistema de retransmissió esportiu integrat en una samarreta i Mint Labs, plataforma de gestió al núvol per a la quantificació, visualització i gestió d’imatges del cervell.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.