Vés al contingut

REDACCIÓ

L'start-up biofarmacèutica SOM Biotech avança amb èxit la seva trajectòria cap a un portafoli de productes amb patent internacional. A finals d’octubre va dipositar la tercera sol·licitud de patent, que protegeix l’ús del producte SOM0226 per al tractament de l’amiloïdosi associada a la proteïna transtirretina.

SOM0226 és un fàrmac de reposicionament autoritzat per l’European Medicines Agency (EMA) i la Food and Drug Administration (FDA) per altres indicacions terapèutiques. "Al tractar-se un producte reposicionat, el risc i l’impacte econòmic per desenvolupar aquesta nova indicació és més reduït", explica el director general de la companyia, Dr. Raúl Insa.

L’amiloïdosi associada a transtirretina (ATTR), coneguda com a Síndrome d'Andrade, és una malaltia rara de pronòstic sever i incapacitant, que afecta al sistema nerviós perifèric i s'hereda de pares a fills. La malaltia sorgeix quan el fetge produeix una proteïna anormal, la transtirretina, que es diposita com a fibres amiloides principalment al sistema nerviós, i que amb el temps genera una neuropatia sensitiva, motora i autonòmica.

El tractament d’aquesta malaltia ha de ser multidisiplinari, i cal involucrar-hi un neuròleg, un genetista, un cardiòleg i un cirurgià hepàtic. El trasplant de fetge és avui l’únic tractament per prevenir i/o frenar la progressió de la malaltia en les seves primeres etapes. No hi ha cap medicament al mercat per el tractament o prevenció d’aquesta malaltia orfe.

En funció dels resultats preclínics, SOM Biotech té previst patentar les aplicacions de dos productes abans d'acabar l'any: SOM0777 per al tractament del glioblastoma i SOM0606 per a la psoriasi.

"Avancem satisfactòriament segons el nostre pla de negoci" ha comentat Raúl Insa. "El nostre equip, altament qualificat, i un grup d'experts internacionals que formen el nostre scientific advisory board, ens permet avançar en el desenvolupament de noves oportunitats i assegurar una propietat intel·lectual global i robusta en un temps límit".
 
L'oportunitat del Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona 2011

SOM Biotech ha estat una de les empreses que ha presentat el seu projecte de negoci al cinquè Fòrum d’Inversió Healthcare Barcelona 2011. El fòrum està organitzat pel Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, Keiretsu Fòrum, Barcelona Activa i Biocat. "Aquesta oportunitat s’emmarca dins de la nova ronda d’ampliació de capital que ha iniciat la companyia per valor de 700.000 euros i que pretén avançar en el desenvolupament de projectes fins a obtenir les primeres llicències. Actualment la meitat d’aquesta ronda ja està coberta per finançament privat", ha explicat Insa.   

Fundada al desembre de 2009, SOM Biotech està situada a la bioincubadora del Parc Científic de Barcelona (PCB).

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.