Vés al contingut

La biotecnològica catalana Thrombotargets i l’Institut Universitari de Ciència i Tecnologia (IUCT) han arribat a un acord per investigar, durant 2 anys (prorrogables), nous fàrmacs anticoagulants contra les malalties cardiovasculars. Durant aquest temps es preveu el desenvolupament de les fases preclíniques i posteriorment esperen llicenciar els compostos més efectius i obtenir així els recursos financers necessaris per començar els assajos amb pacients.

Thrombotargets compta amb una plataforma d'escanejat de molècules que permet reduir de 5 a 3 anys el temps de recerca d'un nou fàrmac. Per la seva banda, el IUCT aportarà la seva experiència en química combinatòria. Les dues empreses invertiran 2 milions d'euros en aquesta nova línia de productes.

El mercat mundial d'anticoagulants va moure 6.500 milions de dòlars durant l'any 2008. "Amb la proliferació de l'obesitat i els problemes cardiovasculars, tots els laboratoris miren de trobar nous fàrmacs amb menys riscos", ha explicat Ignasi Miquel, responsable d'aliances i desenvolupament de productes de Thrombotargets, al diari Expansión (2/2/2009 ). Segons el directiu, el problema dels anticoagulants actuals és que requereixen visites contínues al metge perquè, si la dosi és molt baixa resulten inefectius i si és massa alta poden provocar hemorràgies.

Thrombotargets té la seu al Parc Mediterrani de la Tecnologia, a Castelldefels (Baix Llobregat). Està controlada per la societat inversora Biotech Angels i compta amb aliances similars a la de IUCT als EUA, Rússia i Holanda.

L’IUCT té oficines a Mollet del Vallès i al Parc Científic de Tres Cantos (Madrid). A l'abril, va arribar a un acord amb SC Consulting per comercialitzar els seus productes al Japó.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.