Vés al contingut

El programa d’acceleració impulsat per Biocat en col·laboració amb el CIMIT (Boston), CRAASH Barcelona, ha iniciat aquest mes de setembre la seva 6a edició amb una trobada presencial celebrada al Tech Barcelona (Pier 01 i 07).

Durant els tres dies -20, 21 i 22 de setembre-, s’han celebrat diferents sessions sobre emprenedoria, data science i identificació i mapatge de stakeholders, entre altres. Les conferències han estat conduïdes per Xavier Cos, responsable d'Innovació i Recerca de l'Institut Català de la Salut, Judit Anido, cofundadora de Nuage Therapeutics i Mosaic Biomedicals, Marc Combalia, fundador del producte de consultoria d'IA ken·ko i exdirector d'Intel·ligència Artificial del grup Skin Cancer de l’Hospital Clínic de Barcelona i CTO d'Athena Tech, i John Collins, director de Plataformes d'Innovació del CIMIT. 
 

A continuació presentem les empreses i projectes seleccionats de l’edició d’enguany: 
 

1. Embryocure

Embryocure és un projecte de l’Institut d'Investigació contra la Leucèmia Josep Carreras que ha desenvolupat una solució de diagnòstic in ovo que ofereix l'avaluació més primerenca i rendible del potencial del fàrmac: entre un 50% i un 66% més ràpida i un 100% més barat que altres tecnologies de la competència.

 

 

2. Fecundis

Aquesta empresa ha creat la solució HyperSperm, un kit de laboratori per a la capacitació espermàtica que augmenta el nombre i la qualitat dels embrions obtinguts en clíniques de fertilitat i hospitals, on els metges s'esforcen per oferir tractaments eficaços de fecundació in vitro a pacients infèrtils. 
 

 

 

3. Intelligent IDAM

Aquest projecte del Giromed Institute ofereix una solució integral per la Síndrome d'Apnea Obstructiva del Son (SAOS) que cobreix tota la cadena de valor - des de la prescripció, el tractament i el seguiment, garantint l'adherència del pacient-, per proporcionar una bona qualitat de vida i promoure un envelliment saludable. 
 

 

4. MedBrain

La startup ha desenvolupat un sistema de suport al diagnòstic per a professionals sanitaris que treballen en entorns amb pocs recursos. MedBrain ajuda al personal sanitari amb recursos d’atenció primària i maquinaria limitada en cada pas del procés de diagnòstic i ofereix capacitats de triatge per conèixer la gravetat de la malaltia, la urgència clínica i el tipus d’acció necessària.

 

5. Time is Brain

L’empresa, spinoff de l’Hospital Germans Trias i Pujol ha desenvolupat el producte BraiN20®, un dispositiu mèdic que monitoritza la funció cerebral per accelerar-ne l'accés i millorar el resultat del tractament endovascular (EVT). La solució fa ús d’una tecnologia que controla de manera continuada la probabilitat d'un bon resultat dels pacients amb un accident cerebrovascular isquèmic agut (SIA) des de l'inici de l'ictus, basant-se en un biomarcador nou, validat i patentat. 
 

6. Ysotope Theranostics

Aquesta spinoff sorgida del Vall d'Hebron Institut d’Investigació (VHIR) que basa la seva tecnologia en l’anàlisi no-invasiva del 100% del teixit tumoral en pacients amb càncer avançat mitjançant radiotraçadors que combinen anticossos amb isòtops radioactius i actuen com a GPS rastrejant la localització i concentració d'anticossos a través de les exploracions. YSOTOPE pretén oferir el primer radiotraçador per a neuroblastoma, un càncer pediàtric minoritari i agressiu que promet millorar la selecció de pacients per a immunoteràpies i oferir resultats més precisos.

 

 
Participants de la sisena edició de CRAASH Barcelona amb mentors, John Collins (CIMIT, Boston) i Biocat.

 

Tres fases per accelerar els projectes

Durant la trobada, Biocat i el CIMIT han fet una introducció a la formació i a l’ecosistema de Catalunya,  i han presentat els objectius que permetran accelerar els projectes en cadascuna de les fases del programa . Les detallem a continuació: 
 

  • Fase 1 – Validació (Juliol/Setembre 2023): Definició de la proposta de valor i validació l'ajustament problema-solució i solució-mercat, específicament per al mercat de la tecnologia sanitària.
  • Fase 2 – Immersió Europea (Octubre/Novembre 2023): Immersió europea dels participants que se submergeixen als ecosistemes sanitari i de ciències de la vida català, espanyol i alemany. Aprenen a comunicar i perfeccionar el seu discurs davant dels inversors i estableixen contactes amb altres empreses europees capdavanteres del sector de la salut gràcies a la col·laboració amb Life Science Accelerator Baden-Württemberg i Next Manheim
  • Fase 3 – Inversors dels EUA (Desembre 2023): Oportunitats de networking i de validació de mercat amb experts i institucions de Boston, l'ecosistema sanitari i de ciències de la vida més important del món on poden forjar connexions en línia amb l'ecosistema i presentar els seus projectes a inversors amb experiència.

 

Novetats de l’edició d’enguany

Aquesta 6a edició de CRAASH Barcelona presenta dues novetats importants. Per una banda, el programa ha tingut en compte els reptes plantejats pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per fer la selecció dels grups participants: salut mental i benestar emocional, salut planetària, envelliment saludable i salut reproductiva i sexual, com han estat els casos de Fecundis (salut sexual i reproductiva) i Medbrain (salut planetària).

I, per l’altra, l’acord de col·laboració de Biocat amb l’European Innovation Council (EIC) en l’“Ecosystem Partnership and co-investment support program” que té per objectiu impulsar l’acceleració i el creixement empresarial dels ecosistemes europeus. L’empresa Time is Brain -beneficiari d’un EIC Accelerator grant, - ha participat en el programa fruit de la col·laboració.

 

Més informació

> Consulta el web del programa CRAASH Barcelona

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.