Vés al contingut

Un grup de 13 experts internacionals i catalans es reuniran al Palau Colet de Barcelona, els dies 27 i 28 d'octubre, per concretar una visió estratègica del procés global de recerca i desenvolupament en el camp de la biomedicina amb l'objectiu final de millorar la salut global de la població. Els organitzadors d'aquesta trobada científica -que porta per títol International Debate on Global Health- són Biocat i el Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona (CRESIB), amb el suport de l'Obra Social "la Caixa" i la col·laboració de la Fundació Clínic de Barcelona.

L'obertura de la trobada científica anirà a càrrec de la consellera de Salut, Marina Geli; el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells; el director executiu de l'Obra Social "la Caixa", Jaume Lanaspa i el director del CRESIB, Pedro Alonso. D'altra banda, el vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod Rovira, rebrà el grup d'experts en una recepció oficial al Palau de la Generalitat, el dia 27 d'octubre a la tarda.

Durant els dos dies de debat es prioritzaran qüestions, a les què es tractarà de trobar solucions pràctiques, com ara els reptes en R+D en el camp de la biomedicina, com assolir que els resultats obtinguts en la recerca clínica es traslladin a les polítiques sanitàries dels països per obtenir l'impacte desitjat en la salut global, com articular els processos per implementar mesures de salut pública o per garantir el subministrament de fàrmacs i vacunes (especialment a les poblacions més vulnerables), com obtenir un finançament sostingut per a programes de salut global, com establir sinergies en recerca o com aconseguir aliances estratègiques amb entitats público-privades.

Les jornades estaran dirigides pel Dr. Pedro Alonso i el seu equip del CRESIB.

Roda de premsa

Dia: 26 d'octubre de 2009
Hora:
12.30h
Lloc:
Palau Colet · C/ Buenos Aires, 56 · Barcelona

Per presentar les jornades se celebrarà una roda de premsa, el dia 26 d'octubre, en la què hi intervindran la consellera de Salut, el president de la Comissió Executiva de Biocat, el director executiu de l'Obra Social "la Caixa" i el director del CRESIB. El Dr. Pedro Alonso explicarà, des de la seva experiència personal, els reptes i obstacles que se li han presentat durant el desenvolupament clínic del candidat a vacuna de la malària (que actualment investiga), les sinergies que ha establert i els reptes pendents perquè aquest procés tingui una repercussió en el benestar de tota la població.

Més informació:

Empíric (Xavi Granda) · Tel. +34 670 30 47 89 · info@empiricbarcelona.es
Biocat (Silvia Labé) · Tel. +34 93 310 33 69 · slabe@biocat

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.