Vés al contingut

Tens un projecte científic i busques una oportunitat per portar-lo al mercat? Ets un professional dels negocis amb ganes d’executar nous projectes? El proper 3 novembre se celebrarà la cinquena edició de Health & Bio Team Dating, una trobada virtual entre científics i executius amb l’objectiu de formar equips que donin pas a noves startups i sinergies empresarials. La jornada consisteix en reunions d'speed dating de 30 minuts, en les quals científics i executius –mentors o desenvolupadors de negoci– es coneixen i formen equips per crear i dirigir empreses en els àmbits de la salut digital, les tecnologies mèdiques, el diagnòstic, els fàrmacs, els dispositius mèdics i l’agroalimentació.

Organitzat per Biocat, BStartup de Banc Sabadell i CataloniaBio & HealthTech, l’esdeveniment ha facilitat al llarg de les seves anteriors edicions prop de 530 reunions entre més de 250 professionals. En 3 hores de trobades, els assistents poden arribar a realitzar un total de 6 reunions per establir possibles col·laboracions, la qual cosa demostra el potencial de la iniciativa. El 85% dels participants han trobat contactes estratègics i nous negocis gràcies a la iniciativa. Les inscripcions romandran obertes fins al 2 de novembre.

 

Facilitar la col·laboració entre col·lectius

Health & Bio Team Dating va néixer l’any 2015 amb l’objectiu de cobrir una necessitat: “Catalunya compta amb un ecosistema ric en científics, emprenedors, inversors i institucions, però té una manca de col·laboracions entre els diferents col·lectius”, explica Jordi Naval, Director General de Biocat. “Faltava un esdeveniment on posar en contacte aquests perfils, un lloc on els grups de recerca trobessin l’expertise que necessitaven per portar el seu projecte al mercat”, afegeix Yolanda Pérez, Directora de BStartup de Banc Sabadell.

La iniciativa pretén així ajudar a projectes científics que podrien arribar al mercat a través de noves startups, però que necessiten d’una persona que s’ocupi del pla de negoci i del fundraising. Alhora, ofereix un ventall d’opcions a experts en gestió i direcció que tenen el desig d’emprendre i de trobar nous projectes en l’àmbit de les ciències de la vida i la salut, però que no saben on buscar-los. “És una actuació senzilla i efectiva que facilita un nombre d’interaccions molt significatives que d’una altra manera no es produirien”, afirma Judit Anido, Presidenta de CataloniaBio & Health Tech.

 

MiWEndo, un dels últims casos d’èxit de la trobada

La jornada d’aquest any començarà amb una xerrada inspiracional a càrrec de Miwendo Solutions, una spinoff de la UPF en col·laboració amb la UPC, l’Hospital Clínic i ICREA que està desenvolupant un projecte per aplicar la tecnologia de microones a les endoscòpies per millorar la identificació de pòlips malignes, precursors de càncer colorectal. La xerrada anirà a càrrec d’Ignasi Belda i Marta Guardiola, CEO i co-fundador i CTO i co-fundadora, respectivament, que van ser presentats durant l’edició del 2018 de Health&Bio Team Dating. Guardiola explica que tant ella com l’actual directora mèdica de MiWEndo, Glòria Fernández, volien buscar algú per professionalitzar la gestió i permetre que elles es dediquessin a les tasques on podien “aportar més”. “En aquell moment estava buscant projectes per tornar a emprendre, i vaig assistir al Helth & Bio Team Dating amb la voluntat de trobar-ne algun que m'encaixés –relata Belda–. Si no hi hagués anat, probablement ara estaria dedicant-me a una altra cosa”, afirma. “L’Ignasi va ser una peça clau en la negociació del pacte de socis i el pacte de transferència tecnològica amb les universitats, i ens va donar la seguretat que les investigadores necessitàvem per decidir-nos a crear l'empresa”, continua Guardiola.

Altres casos d’èxit que es van forjar en anteriors edicions del Health&Bio Team Dating són Leukos Biotech, spinoff de l’Institut de Recerca contra la Leucèmia Josep Carreras que desenvolupa una nova classe de fàrmacs per a la leucèmia mieloide aguda, i Elem Biotech, spinoff del Barcelona Supercomputing Center que fa simulacions virtuals d’òrgans i teixits per a la recerca de fàrmacs.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.