Vés al contingut

Investigadors, metges i enginyers experts en neurociència es reuniran els propers 29 i 30 d’abrilCaixaForum Barcelona per debatre sobre el futur del control cortical i la recuperació o increment de la seva funció, per establir així -i gràcies als avenços en tecnología- noves metodologies clíniques que possibilitin restaurar la funció cortical danyada per malaltia. 

Aquestes jornades, titulades A Dialogue with the Cerebral Cortex: Cortical Function and Interfacing, estan convocades per B·Debate, el Centre pel Debat Científic, i l’Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i amb el suport del projecte europeu CORTICONIC. La salut mental és una de les creixents preocupacions socials en el món occidental, és per això que discutir sobre el futur del control cortical i de la recuperació o increment de la seva funció és important per poder establir noves teràpies.

El gran avenç tecnològic dels últims anys ha possibilitat un millor estudi de la fisiologia i la plasticitat del cervell, clau per trobar noves tècniques per restaurar l’activitat cortical després de malaltia. En aquest marc tenen lloc aquestes jornadades, que pretenen ser un punt d'intercanvi d'idees i debat entre d'experts internacionals en neurociència per tal de crear noves vies d'enfocament de l'activitat cortical.

Programa i ponents

La líder científic d’aquest B·Debate és Mavi Sánchez-Vives, ICREA Research Professor a l'IDIBAPS Barcelona, professora associada a la Universitat de Barcelona, coordinadora del projecte europeu CORTICONIC i editora en cap de Frontiers in Systems Neuroscience. A part de Sánchez-Vives, el comitè científic el formen també científics de renom internacinal com són Arthur Konnerth, de la Universidad de Munich (Alemanya); Alain Destexhe, del CNRS (París); i Marcello Massimini, de la Universitat de Milan (Itàlia).

El programa es dividirà en quatre sessions científiques: Cortical function and computations, Stimulation to explore and control brain activity, Interfacing with the cerebral cortex: New Technologies i Decoding Brain Activity and the Future of Brain Computer Interfaces. Cada sessió es dividirà en diverses presentacions, portades a terme per investigadors de primera línia en neurociència. 
 

Descarrega’t el programa

Inscripcions

 

Data: 29 i 30 d’abril

Lloc: CaixaForum de Barcelona

Més informació al web de B·Debate

El debat es pot seguir a Twitter a través de l’etiqueta #BDebate i a @BDebate

 

Organitza:

           

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.