Vés al contingut

Gairebé un any després de comprar la divisió de malalties respiratòries a la farmacèutica Almirall, la britànica AstraZeneca ha inaugurat, aquest dijous a Barcelona, el seu primer centre per a aquestes patologies a l'estat espanyol.

El nou Centre de Medicina Respiratòria de la multinacional comptarà amb 75 professionals especialitzats entre els quals es troben, a més d’investigadors propis, un equip de científics provinent d’Almirall. Les tasques dels investigadors se centraran en el desenvolupament clínic de medicaments inhalats per al tractament de malalties respiratòries, així com en el seu posicionament i la seva estratègia a nivell global. D’aquesta manera, AstraZeneca reforça la seva presència en el territori espanyol i reforça el seu posicionament al país al sumar-se a la seu central de Madrid.

Ludovic Helfgott, president d’AstraZeneca Espanya, ha reiterat l’interès de la companyia en seguir impulsant la seva àrea de Respiratori i “al mateix temps, reforçar la posició d’Espanya com a seu estratègica a nivell global. La tradició investigadora i els seus reconeguts experts en malalties respiratòries converteixen aquest país en un emplaçament idoni per al desenvolupament d’una de les àrees prioritàries de la companyia”, ha explicat.

La incorporació de l’equip d’Almirall al negoci d’Astrazeneca aporta, segons el president de la companyia a Espanya, diversos beneficis: equips que coneixen molt bé el mercat de l’EPOC (Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica); bons productes i dispositius, i futurs medicaments.

L’objectiu de la companyia britànica és arribar a ser el líder en tractaments innovadors inhalats i personalitzats per a l’asma, la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (EPOC) i la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica (FPI), i contribuir a abordar les necessitats mèdiques encara no cobertes en aquestes patologies.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.