Vés al contingut

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) acaba de posar en marxa la primera fase del nou Edifici Gaia, al Campus de Terrassa, on s’hi han traslladat prop de 50 investigadors. L’última dècada, l'activitat de recerca del Campus Universitari de Terrassa ha experimentat un gran creixement fins al punt que ha estat necessària la construcció d'aquest nou espai. Els tres eixos sobre els quals funcionarà l’activitat del nou edifici són transversalitat, precomercialització i millora de les condicions de treball, amb la voluntat d’esdevenir un referent internacional.

L’Edifici Gaia consta de tres plantes, que s’han destinat a tres grups de recerca en expansió i amb activitat d'excel•lència: MCIA, DONLL i SEER.

El grup d'accionaments electrònics i aplicacions industrials MCIA, dirigit pel Dr. José Luis Romeral i el Dr. Juan Antonio Ortega, està treballant en un macroprojecte europeu, liderat per Airbus, per reconvertir a sistemes electrònics tots els circuits d'accionaments dels avions amb la intenció d'aconseguir que siguin més segurs i menys contaminants. Hi treballen 15 investigadors.

DONLL, dirigit pel Dr. Ramon Vilaseca, compta amb un equip de 20 investigadors que estudien la naturalesa i els efectes dels fenòmens no lineals en sistemes físics. Hi col•laboren científics de renom com Jordi García Ojalvo, que lidera un ambiciós programa europeu amb el qual s'intenta descobrir la naturalesa de la consciència humana i el funcionament del cervell en malalties com l'Alzheimer.

El grup de sistemes elèctrics i d'energia renovable SEER realitza la seva activitat de recerca en el camp dels sistemes elèctrics d'energia distribuïda. És un dels equips punters de tot el món en el seu àmbit de recerca, amb 13 investigadors, dirigit pel Dr. Pedro Rodríguez. El seu projecte consisteix en aconseguir la integració d'una energia renovable i més ecològica dins del sistema elèctric actual.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.