Vés al contingut

El laboratori Servibe Cells, especialitzat en el processament i la conservació de cèl·lules mare, ha rebut l’acreditació de l’American Association of Blood Banks (AABB), l’agència americana experta en bancs de sang de cordó umbilical. De fet, aquest segell és l’únic a nivell internacional que certifica bancs de sang per a teràpies cel·lulars.

L’empresa té el primer laboratori propi de processament cel·lular de tot Catalunya (amb seu al Parc Científic i Tecnològic de Girona) i és la cinquena a Europa que rep aquesta prestigiosa acreditació, d’un total de 117 bancs. L’AABB es fixa que tots els processos compleixin uns exigents protocols de seguretat i qualitat. Ara Servibe Cells, igual que la resta de bancs que tenen aquest segell, haurà d’assumir un pla de millora continu que és obligatori per renovar l’acreditació. L’agència ho aprovarà mitjançant auditories amb les quals verificarà com s’han implantat els sistemes de qualitat.

El laboratori de Girona es va fundar el 2008 amb una aposta forta per la conservació de cèl·lules mare per a ús privat i s’ha convertit en una de les empreses més importants en el sector a nivell espanyol, amb 12 delegacions distribuïdes pel territori i més de 45 treballadors. A les seves instal·lacions, es validen, es processen i es criogenitzen les cèl·lules mare que conté el cordó umbilical per després traslladar-les en bancs europeus del Grup FamiCord, donat que a Espanya no es pot emmagatzemar la mostra excepte si passa a formar part d’una xarxa pública de teixits.

La sang que porta el cordó umbilical dels nadons és rica en cèl·lules mare i té un gran potencial terapèutic, d’aquí la importància de fer aquest procés. Servibe Cells, que treballa per obrir-se al mercat, va tancar el 2015 amb una facturació bruta de cinc milions d’euros, segons informa Cinco Días.

El Grup FamiCord proveeix els serveis dels bancs de sang a través d’una xarxa europea que compta amb sis laboratoris més, situats a Polònia, Turquia, Romania i Hongria. Tres d’ells també tenen l’acreditació de l’AABB.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.