Vés al contingut

La companyia biotecnològica Accelerate Diagnostics, amb seu central a Tucson (Arizona, Estats Units), acaba d’obrir unes oficines al Parc Mediterrani de la Tecnologia de la UPC de Castelldefels que suposarà la creació de 25 nous llocs de treball qualificats fins a finals d’any.

Es tracta d’un projecte d’inversió per operar a tota la regió d’Europa, l’Orient Mitjà i Àfrica (EMEA, per les seves sigles en anglès), que ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de Catalonia Trade & Investment (ACCIÓ).

Des de Catalunya, Accelerate Diagnostics comercialitzarà per la regió d’EMEA la seva tecnologia Accelerate Pheno, un nou sistema automatitzat que amb una anàlisi de sang és capaç de detectar en menys de set hores les resistències d’una persona als antibiòtics per optimitzar el tractament de malalties infeccioses greus com la sèpsia, atesa la creixent resistència microbiana i la de les infeccions adquirides als hospitals.

La firma nord-americana, que identifica les bactèries i analitza la seva susceptibilitat als antibiòtics, espera poder analitzar en un futur altres tipus de mostres apart de la sang, com la respiratòria o la d’orina.

A les noves oficines de Castelldefels també es coordinaran els estudis sobre la qualitat dels resultats amb l’aplicació clínica, en col·laboració amb diversos hospitals europeus i experts en aquest àmbit. Des de l'empresa comuniquen que a nivell mundial cada any moren més persones per infeccions bacterianes que les ocasionades pel càncer de mama i pròstata junts.

Segons el vicepresident executiu i cap de la regió d’EMEA d’Accelerate Diagnostics, Joan Martín, l’empresa té plans d’expansió pels propers exercicis. “Vam triar Barcelona perquè és una ubicació adequada per atreure talent i les infraestructures són idònies per a una projecció sobre Europa, Orient Mitjà i Àfrica”, subratlla Martín en un comunicat de la Generalitat de Catalunya. 

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.