Vés al contingut

usMIMA, start-up sorgida del màster Design Health Barcelona, és l’única empresa catalana del sector salut escollida com a finalista de South Summit 2016, que engloba un total de 100 projectes i se celebra a Madrid del 5 al 7 d’octubre. L'empresa usMIMA presentarà el seu wearable MowoOT – una solució no farmacológica, no invasiva i sense efectes adversos per el restrenyiment crònic – que ja es troba a la venda al públic.  

Dels 12 projectes seleccionats dins del sector salut, la meitat estan en fase seed (entre els quals hi ha usMIMA), quatre en early stage, un en fase concept i l’altre ja ha assolit la fase growth. Tot i que la majoria són espanyols, n’hi ha cinc de procedència internacional.

Juntament amb la resta d’start-up d’altres sectors que són finalistes del South Summit (en total 100), les empreses tindran un espai per presentar el seu projecte davant d’inversors internacionals i empreses líders en els diferents sectors. Cada any aquesta conferència centrada en la innovació reuneix més de 7.000 assistents, incluint 3.500 emprenedors i 450 inversors.

La innovació, la viabilitat i l’escalabilitat de la tecnologia són els criteris principals que han tingut en compte els més de 150 membres del jurat per seleccionar els projectes presentats a la Startup Competition, que en aquesta edició han estat més de 3.000 projectes, la xifra més alta de totes les edicions. El Consell Rector de Spain Startup, juntament amb inversors i corporacions que busquen innovació, han dut a terme el procés de selecció.

La secció de salut i benestar (Health and Wellness) de la South Summit s’ha desenvolupat en col·laboració amb Venture Health, una empresa de capital risc de Silicon Valley que aposta per invertir en innovació com a solució per transformar els resultats clínics.

South Summit, organitzat per Spain Startup i IE Business School amb la col·laboració d’Endesa, BStartup del Banc Sabadell i Google for Entrepreneurs, representa una oportunitat per donar-se a conèixer davant d’inversors, generar visibilitat i propiciar noves possibilitats de negoci. Els anteriors finalistes, entre els quals hi ha Cabify, Carto, Job&Talent i Typeform, han aixecat més de 500 milions d’euros en rondes de finançament.

Entre els 100 projectes finalistes hi ha iniciatives de les principals indústries: fintech, educació, salut, moda i estil de vida, indústria, viatges, alimentació i mitjans de comunicació i espectacles. El 63% de finalistes són d’origen espanyol, 12 dels quals provenen de Catalunya, tot i que hi ha un total de 17 nacionalitats diferents entre Europa, Amèrica Llatina i altres països capdavanters com els Estats Units i Israel.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.