Vés al contingut

Les pimes catalanes dedicades a les ciències de la vida i la salut UsMIMA, ZeClinics i Sense4Care han estat seleccionades dins de la nova convocatòria del programa europeu Horizon 2020 per rebre finançament i assessorament empresarial.

Juntament amb l’empresa de mobilitat intel·ligent BusUp, els quatre projectes catalans rebran un total de 4,7 milions d’euros per invertir en activitats d’innovació, demostracions, assajos, plans de negoci i la seva fase pilot o de comercialització.

Segons ha informat l’oficina a Barcelona de la Comissió Europea, aquesta nova fase del programa Horizon 2020 destinarà un total de 80 milions d’euros en 58 petites i mitjanes empreses de 16 països diferents, on les empreses escollides poden rebre fins a 2,5 milions, que en el cas de projectes de salut pot escalar fins als 5 milions. El capital es destina a desenvolupar projectes i fer el salt al mercat.

UsMIMA, amb seu a Cervelló, ha desenvolupat el dispositiu MOWOOT, una solució no invasiva i no farmacològica contra l’estrenyiment crònic que imita les tècniques de massatge abdominal de terapeutes professionals. És la primera start-up sorgida del màster en biodisseny d·HEALTH Barcelona (una iniciativa de Biocat), que començarà la seva quarta edició el gener de 2017.

Amb el finançament rebut, usMIMA farà estudis clínics multicèntrics internacionals, vol baixar costos en el procés de fabricació i desenvolupar un nou producte que inclogui connectivitat.

ZeClinics, amb seu a Barcelona, es dedica a fer recerca biomèdica i drug discovery amb peixos zebra amb l’objectiu de millorar l’eficàcia dels nous fàrmacs. Per la seva banda, Sense4Care és una empresa d’alta tecnologia derivada de la UPC que es dedica a l’atenció de malalties cròniques i ha desenvolupat un dispositiu que monitoritza de forma continua els símptomes de Parkinson en condicions ambulatòries en un entorn real. 

 

Notícies relacionades:

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.