Vés al contingut

El president i conseller delegat de Grífols, Víctor Grífols Roura, deixarà el càrrec de conseller delegat el gener de 2017 i serà assumit de manera solidària pel seu fill, Víctor Grifols Deu, i el seu germà Raimon Grífols, segons va comunicar la companyia catalana d’hemoderivats a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Tot i això, Víctor Grífols Roura es mantindrà com a president no executiu de la companyia.

El pla de successió, que va ser aprovat de forma unànime pel Consell d’Administració de Grífols el passat dia 10 de desembre, estableix 2016 com a període de transició per aconseguir un relleu ordenat i planificat. El mateix pla també preveu el nomenament de Thomas Glanzmann, president de la filial americana del grup i expresident del seu competidor Baxter, com a vicepresident no executiu.

La decisió de fer definitiva la successió el 2017 va lligada al fet que l’actual president complirà 67 anys, de manera que cedirà el càrrec a la mateixa edat que ho va fer el seu pare, l’any 1987. Des de llavors, el grup Grífols ha passat de ser una companyia centrada en el mercat espanyol a tenir presència internacional –en més de 100 països–, i a cotitzar a la borsa espanyola i als Estats Units. “Ha arribat el moment de cedir la responsabilitat executiva de Grífols a una nova generació molt ben preparada i capaç de dirigir la companyia fins a nivells tan alts com els aconseguits des del 1987 fins avui. Estic tranquil perquè he dipositat la meva confiança en els millors candidats.”, ha afirmat l’actual president del grup.

Per fer efectiu el relleu, el pla preveu el nomenament de Víctor Grífols Deu com a conseller executiu a la pròxima junta general ordinària prevista per al 2016. Per la seva banda, Raimon Grífols, soci del bufet Osborne Clarke, ja era conseller de la companyia i anteriorment havia estat secretari del consell. “Els meus successors podran enfocar i acceptar els reptes del futur amb més objectivitat de la que jo podria aplicar”, ha destacat Grífols Roura.

Aquesta successió permetrà mantenir la gestió de la companyia en mans de la família Grífols (va ser fundada per l’avi de l’actual president), tot i que malgrat les successives ampliacions de capital la seva participació s’ha diluït aproximadament fins al 25% del capital. El grup Grífols, que té la seva seu central a Barcelona, ha celebrat aquest any el seu 75 aniversari, i actualment és líder internacional en la producció de medicaments biològics derivats del plasma i en l'obtenció de plasma, amb 150 centres de donació als Estats Units.

 

Més informació.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.