Vés al contingut

La segona convocatòria dels ajuts Starting Grant, que concedeix el Consell Europeu de la Recerca (ERC, per les sigles en anglès) ha premiat a vuit joves investigadors que treballen en centres de recerca de Catalunya. A l'anterior convocatòria van ser 15. Cada guardonat rebrà de mitjana 1,5 milions d'euros per desenvolupar el seu projecte de recerca durant els propers cinc anys.

De les 2.503 propostes presentades, només 237 han entrat a la llista dels Starting Grant d'aquest any, de les que un 34% són de l'àmbit de les ciències de la vida. Els països que encapçalen la llista són el Regne Unit amb 43 investigadors, França amb 31 i Alemanya amb 28. De l'Estat espanyol n'hi ha 17, i és remarcable que gairebé la meitat hagin recaigut a Catalunya.

Els noms dels guardonats catalans són: Mario Cáceres del Centre de Regulació Genòmica (CRG) i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Xavier Trepat de la Universitat de Barcelona (UB) i l'Institut de Bioenginyeria de Catalunya (IBEC), Marino Arroyo de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Miquel Costas de la Universitat de Girona (UdG), Emilio Palomares de l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ), Anna Alberni de ICREA-UdG, Gino Gancia del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI) i Nicola Gennaioli, també, del CREI.

La mitjana d'edat dels investigadors guanyadors és de 36 anys i al voltant del 23% són dones. Provenen de diferents camps de la recerca i treballen en entitats de 19 països.

En la convocatòria 2010 dels Starting Grant -la data per presentar-se acaba aquesta tardor-, el pressupost es dividirà en dues parts: una es destinarà als investigadors que tinguin entre 2 i 6 anys d'experiència postdoctorat i, una altra, pels que tinguin de 6 a 10 anys d'experiència. Segons el president de l'ERC, Fotis Kafatos, aquest canvi es fa amb l'esperança d'atreure
els candidats que estan en les primeres etapes de les seves carreres de recerca.

Veure estadístiques Starting Grant 2009

Fotografia: Dr. Xavier Trepat (UB-IBEC), un dels investigadors guanyadors

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.