Vés al contingut

REDACCIÓ

Ysios Capital Partners, gestora espanyola de societats de capital risc especialitzada en inversions en biotecnologia i en tecnologies mèdiques, farà la seva primera desinversió venent la participació del seu fons Ysios BioFund I a BioVex (EUA), després de que s'hagi acordat l'adquisició de la companyia per part d'Amgen per 1.000 milions de dòlars. BioVex té actualment dos compostos biològics en desenvolupament clínic: OncoVex, una nova vacuna oncolítica que podria ser una nova estratègia per al tractament del melanoma i altres tumors sòlids, i ImmunoVex, una vacuna per a l'herpes genital.

Aquesta serà la primera desinversió que porta a terme Ysios, que fa 14 mesos va participar al costat de quatre inversors internacionals –Morningside Venture, MVM Life Science Partners, Ventech i Sectoral Asset Management– en la ronda de finançament de BioVex de 70 milions de dòlars. En aquesta operació també hi van apostar els inversors especialitzats presents a la companyia, entre els quals hi havia Forbion, Scottish Equity Partners, Credit Agricole Private Equity i altres inversors americans.

Els consells d'administració de les dues companyies han acordat que l'operació es formalitzarà en les properes setmanes.

Segons Joël Jean Mairet, responsable de la inversió en BioVex i soci fundador d'Ysios, "el fet que BioVex hagi aconseguit atraure l'interès d'una empresa com Amgen en un període de temps tan breu confirma l'encert de la nostra política d'inversions i la importància de compartir objectius i esforços amb altres inversors especialitzats. L'excel·lent gestió que ha tingut BioVex en aquest període s'ha plasmat en l'execució del seu business plan i en l'interès que ha suscitat el seu fàrmac més avançat, OncoVex, que es troba actualment en dos estudis clínics de Fase III per melanoma metastàtic i càncer de cap i coll, i s'espera que arribi al mercat en els propers anys". El treball conjunt de tots els inversors durant aquests mesos ha estat molt intens, "aportant a la companyia no només recursos financers sinó tot el know-how i els contactes de qualitat que només una xarxa d'inversors especialitzats i coneixedors del sector en què inverteixen poden aportar", ha remarcat Mairet.

Ysios Capital Partners està formada per un equip de vuit professionals experts en capital risc i en la creació i desenvolupament de companyies de l'àmbit de la salut i de la biotecnologia. Els seus socis són Joël Jean-Mairet, exconseller delegat de Glycart Biotechnoloy AG; Julia Salaverria, exdirectora de fons de Talde i Josep Lluís Sanfeliu, exexecutiu de l'àrea de Corporate Finance i Desenvolupament de Negoci d'Almirall. El 2008, Ysios va constituir el major fons de capital risc especialitzat en biotecnologia i en tecnologies mèdiques del mercat espanyol, Ysios BioFund I, que compta amb un patrimoni compromès de 69 milions d'euros.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.