Vés al contingut

REDACCIÓ

Ysios Capital Partners ha anunciat el tancament de la primera ronda de finançament d'STAT-Diagnostica per un import de dos milions d'euros. Aquesta operació ha comptat amb la coinversió del fons de capital risc de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), FESpyme FCR, gestionat per Axis Participaciones Empresariales.

STAT-Diagnostica es va fundar el 2010 i està ubicada a la bioincubadora del Parc Científic de Barcelona (PCB). Es dedica al desenvolupament de sistemes de diagnòstic Point of Care (pròxims al pacient) per a aplicacions clíniques que simplifiquin i redueixin els processos i temps d'obtenció de resultats dels actuals sistemes de diagnòstic.

Amb aquesta injecció de capital STAT-Diagnostica desenvoluparà una nova plataforma de diagnòstic in vitro de fàcil ús, que consolidarà en un sol sistema capacitats de diagnòstic molecular i immunoassaig. Les seves principals aplicacions es dirigiran a la detecció de malalties infeccioses, determinació de resistències a antibiòtics i mesurament de biomarcadors en estats crítics o situacions d'urgència.

Raúl Martín-Ruiz, director d'Inversions d'Ysios: "Aquest projecte encaixa amb la nostra filosofia d'inversió. Cobreix una necessitat mèdica no resolta i suposarà un benefici per al pacient".

La plataforma que estan desenvolupant des d'STAT tindrà capacitat de detecció multianalítica i multimostra i reduirà significativament els actuals temps de diagnòstic, en alguns casos de diversos dies, a una hora o fins i tot 15 minuts. "Permetrà realitzar proves diagnòstiques al costat del pacient i obtenir resultats en molt poc temps. Aquesta característica, unida a la simplicitat d'ús, fiabilitat i capacitat de generar resultats analítics complementaris, serà determinant per poder administrar des d'un primer moment els tractaments més adequats a pacients en situació de risc", explica Jordi Carrera, director gerent i cofundador d'STAT-Diagnostica.

"Aquest projecte encaixa perfectament amb la nostra filosofia d'inversió. S'adreça a cobrir una necessitat mèdica actualment no resolta i la seva implementació suposarà un benefici per al pacient i un estalvi per als sistemes de salut", declara Raúl Martín-Ruiz, director d'Inversions d'Ysios. "Està previst que el mercat de diagnòstic Point of Care creixi de manera significativa en els pròxims anys, i la plataforma d'STAT-Diagnostica uneix un nombre d'avantatges competitius respecte altres productes comercialitzats i en desenvolupament. Aquests condicionants, juntament amb la solidesa i compromís de l'equip promotor, ens han convençut per dur a terme la inversió", puntualitza Martín-Ruiz.

Amb la inversió a STAT-Diagnostica, Ysios Capital Partners té sis inversions en la seva cartera.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.