Vés al contingut

REDACCIÓ

AM-Pharma BV, empresa biofarmacèutica amb seu a Bunnik (Holanda) i dedicada al desenvolupament preclínic i clínic de la proteïna fosfatasa alcalina per al tractament de malalties inflamatòries severes, ha anunciat el tancament de la seva quarta ronda de finançament per un import de 29, 2 milions d'euros.

Ysios Capital Partners ha liderat aquesta ronda juntament amb Kurma Life Science Partners. El sindicat de nous inversors també inclou als fons corporatius de dues empreses farmacèutiques d'àmbit global —Abbott i Shire— i dos fons de capital risc europeus —BBBiotech Ventures i Idinvest Partners. A la ronda també hi han participat els socis financers existents, Forbion Capital Partners i Inventages Venture Capital (el fons corporatiu de Nestlé).

Els nous fons es destinaran a impulsar el desenvolupament d'una nova fosfatasa alcalina per al tractament d'insuficiència renal aguda fins a completar els resultats clínics de Fase II. La insuficiència renal aguda és una patologia crítica, que compromet seriosament la funció renal, conseqüència d'una resposta inflamatòria sistèmica severa (sèpsia), una cirurgia o l'exposició a mitjans de contrast. Actualment no existeix un tractament efectiu per aquesta patologia i cada any causa la mort d'unes 700.000 persones afectades.

Segons Ysios, s'estima que el potencial de mercat d'un tractament efectiu és de 1.500 milions d'euros anuals. La proteïna fosfatasa alcalina juga un paper molt important en els processos inflamatoris, i una variant prèviament desenvolupada per AM-Pharma ha demostrat signes d'eficàcia significatius en dos estudis clínics de Fase II realitzats en pacients amb sèpsia i insuficiència renal aguda i en pacients amb colitis ulcerosa. La nova variant de la proteïna propietat d'AM-Pharma està dissenyada per potenciar l'estabilitat i l'activitat de la fosfatasa alcalina humana i se sotmetrà a estudis clínics exhaustius en una mostra de pacients més àmplia.

Joël Jean-Mairet d'Ysios, Rémi Droller de Kurma Life Science Partners i Klaus Breiner de BBBiotech Ventures formaran part del consell d'administració juntament amb els membres actuals, Bart Bergstein, David Brister, Eric Claasen i Ashok Dhanrajgir.

"Estem satisfets d'haver jugat un paper essencial en aquesta ronda de finançament al costat de inversors de referència als Estats Units i Europa", ha declarat Joël Jean-Mairet, que també matisa que "el fet d'haver entrat en l'accionariat dels fons corporatius de dues empreses farmacèutiques globals reforça la importància i el potencial que tenen els nous tractaments innovadors".

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.