Vés al contingut

La companyia suïssa Endosense, especialitzada en el desenvolupament de tecnologies i dispositius mèdics, ha anunciat el tancament de la seva segona ronda de finançament per un import de 25 milions d'euros. Edmond de Rothschild Investment Partners ha liderat la ronda i ha comptat amb la participació addicional de Neomed, GIMV, Venture Incubator AG, Sectoral Asset Managment, Ysios Capital Partners i Initiative Capital Romandie.

El finançament obtingut serà utilitzat per a la comercialització a Europa del principal producte d’Endosense, el catèter de nova generació TactiCath ®, i per a l'inici del procés d'aprovació del producte als EUA.

TactiCath ®, que ha estat desenvolupat i provat preclínicament i clínica, és el primer catèter per a l'ablació que incorpora sensors de força que ofereixen al metge informació en temps real i de forma intuïtiva sobre la força aplicada. Segons l'empresa, aquest dispositiu té el potencial de millorar l'eficàcia i la seguretat en la utilització de catèters per al tractament per ablació de patologies relacionades amb les arítmies cardíaques, incloent la fibril·lació auricular (la més comú que afecta més de 6 milions de persones al món). En l'actualitat el tractament habitual de la fibril·lació auricular consisteix en l'administració de fàrmacs que no acaben de resoldre la patologia, ja que no aborden directament el problema que causa la malaltia i tenen efectes secundaris.

El mercat de la fibril·lació auricular en el segment cardiovascular representa una oportunitat d'enorme potencial. L'actual mercat suposa uns 500 milions de dòlars i ha crescut al voltant del 50% en els darrers 5 anys. Par els propers 10 anys s'espera un creixement anual superior al 10% a causa de l'envelliment de la població i als avenços pel que fa a eficàcia i seguretat aconseguits en l'àmbit de l'ablació.

Josep Ll. Sanfeliu, responsable de la inversió en Endosense per part de Ysios comenta que, "tenim excel·lents expectatives amb aquesta nova inversió que, a més, està en línia amb la nostra estratègia de participar en rondes de finançament internacionals, sent en aquest cas una de les importants a Europa en tecnologia mèdica aquest 2009".

Fotografia: Josep Sanfeliu (segon per l’esquerra), conversant a l’estand de Biocat a BIO Atlanta 2009

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.