Vés al contingut

La biotecnològica catalana ZeClinics, nascuda dins la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i instal·lada al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB), ha aconseguit tancar la major campanya de crowdfunding científic del 2015 a Espanya, aixecant un total de 100.000 euros. Han estat 64 els inversors que han reunit aquesta suma i que, per tant, s’han convertit en socis de la companyia.

El finançament aconseguit serà destinat a un projecte amb peixos zebra per investigar com replicar el càncer en petits peixos per a personalitzar el tractament. Aquesta investigació permetrà desenvolupar un sistema de medicina personalitzada per a pacients amb càncer, anomenat ZeOncoTest.

Aquest sistema es basa en trasplantar el càncer que pateix un pacient a un grup d’embrions de peixos, on es podrà provar una gran varietat de possibles tractaments i detectar quina és la teràpia més eficaç per a cada cas. A més, amb ZeOncoTest, la companyia pretén reduir tempos i abaratir costos, ja que els assajos que es feien fins ara d’aquest tipus – normalment en ratolins – tarden mesos en donar resultats i tenen un cost molt elevat.

Davide d'Amico,  CEO de ZeClinics, assegura que el crowdfunding ha estat un èxit. I no només per la gran suma obtinguda, sinó "per haver establert una relació empresa-públic que enforteix les actituds i virtuts d'un projecte empresarial. Una prova de fundraising de les més dureson el crowd té la força de la multitud d'opinions, visions i anàlisis objectives i sinceres".

La campanya, que es va posar en marxa el passat 9 de febrer, ha estat realitzada a través de Capital Cell, plataforma de crowdfunding d’inversió dedicada a la Salut i la Biotecnologia. Amb aquests resultats, la plataforma ha finançat les rondes de crowdfunding científic més grans del 2014 i el 2015 (Iproteos i ZeClinics).

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.