Vés al contingut

Inversió

Durant l'any 2023, les startups i scaleups establertes a Catalunya van aconseguir una inversió de 220 milions d'euros, recuperant així la tendència que s'havia establert els anys 2020 i 2021. A més, el 2023 va ser un any de creixement per a les firmes d'inversió d'origen nacional. El nombre d'aquestes firmes va augmentar fins a arribar a 36, duplicant així el nombre d'inversors que hi havia l'any 2019. A més, les firmes d'inversió d'origen nacional van triplicar el nombre d'inversors que hi havia l'any 2019.

Ysios Capital

Ysios Capital

La firma de VC en salut més important de l’Estat espanyol i la més internacionalitzada. Inverteix globalment en empreses biotecnològiques que desenvolupen teràpies innovadores. Gestiona més de 450M€ en actius a través de 3 fons.

Sector: Inversor
Capital risc, motor del creixement

Atracció de firmes d’inversió

Entre 2019 i 2023, s’han creat quatre noves firmes de VC a Barcelona (Additio Ventures, Grow Venture Partners, Nara Capital i Clave Capital) i han obert oficina a la ciutat quatre empreses inversores especialitzades: AdBio, amb seu central a París, Kaudal amb seu central a Tenerife, Columbus Ventures Partners i CRB Inverbio, ambdues amb seu central a Madrid.

L’alt nivell científic i tecnològic i el dinamisme empresarial de la BioRegió són un focus d’atracció pel capital internacional. Si fins al 2018 havien participat en operacions a la BioRegió 37 firmes internacionals úniques, el 2023 la xifra s’ha enfilat fins a les 130 empreses inversores internacionals.

Participació internacional

El 58% del capital risc aixecat compta amb participació internacional

El 2023, el capital risc va ser la principal font d’inversió (114M€, 52% del total). Les inversions internacionals i les coinversions (amb capital local i internacional) van sumar 66,5M€ , un 58% del total.

Els inversors americans i asiàtics han mantingut la seva activitat a través de 6 operacions diferents. Les rondes d’inversió amb capital nacional van augmentar a 18, duplicant la inversió a 38,7M€. Els ajuts competitius van duplicar la seva aportació respecte a l’any anterior.

Imatge
venture-capital-ib23.gif
Evolució de la inversió en VC (M€) (2019-2023)

Inversors

Ysios Capital

Ysios Capital

La firma de VC en salut més important de l’Estat espanyol i la més internacionalitzada. Inverteix globalment en empreses biotecnològiques que desenvolupen teràpies innovadores. Gestiona més de 450M€ en actius a través de 3 fons.

Sector: Inversor
caixa capital risc

Caixa Capital Risc

Gestora de capital risc de Criteria Caixa, que inverteix startups innovadores.Compta amb tres equips especialitzats en ciències de la vida, TIC i tecnologies industrials. Gestiona actius per valor 200 millions d’euros a través 9 vehicles d’inversió.

Sector: Inversor
 alta life sciences

Alta Life Sciences

Inverteix en companyies biotec, biofarma, tecmed i <em>digital health</em>, en tots els estadis de desenvolupament. El 2023 ha llançat un fons, Aliath Bioventures, qualificat SFDR, on tindran un pes important les inversions d’impacte i sostenibles.

Sector: Inversor
asabys partner

Asabys Partners

Centra les inversions en companyies innovadores early-stage en salut (biotecnologia , tecnologies mèdiques , serveis disruptius i digital therapeutics). El seu portfolio inclou empreses de Bèlgica, Holanda i Israel. El seu segon fons (SAHII 2) té un tamany target de 200 M€

Sector: Inversor
Invivo Ventures

Invivo Ventures

VC especialitzat en projectes early-stage del sector salut, incloent projectes biotecnològics per al desenvolupament de medicaments i diagnòstics, dispositius mèdics i e-Health. Gestiona actius per valor de 60 M€

Sector: Inversor
inveready

Inveready

La seva branca life sciences es focalitza en projectes early stage i sèries A de desenvolupament de fàrmacs, amb prova de concepte in vivo i toxicologia, així com projectes digital health i consumer health. Gestiona actius per valor de 60 M€,19 companyies.

Sector: Inversor
CGHealth Ventures

CGHealth Ventures

Aporta inversió i suport a projectes incipients d’startups innovadores, especialment en digital health, tecnologies de la informació per a la salut, i genòmica.

Sector: Inversor
nina capital

Nina Capital

Fons especialitzat en healthtech i digital health que prioritza inversions en projectes altament innovadors basats en necessitats clíniques no cobertes i establerts a Europa, Regne Unit, Israel, Estats Units i Canadà, missio orientada a la resolució de necessitats cl. , europeus en els primers estadis de desenvolupament.

Sector: Inversor
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.