Vés al contingut

Inversió

La inversió a la BioRegió no ha deixat de créixer a ritme accelerat en els darrers cinc anys, passant dels 112 M€ del 2018 als 445 M€ captats el 2022. L’increment d’inversió ha sigut paral·lel a l’augment de capital internacional i a l’increment de firmes de VC especialitzades en el sector amb seu a Catalunya, que s’han multiplicat per quatre entre 2012 i 2022.

Ysios Capital

Ysios Capital

La firma de VC en salut més important de l’Estat espanyol i la més internacionalitzada. Inverteix globalment en empreses biotecnològiques que desenvolupen teràpies innovadores. Gestiona més de 450M€ en actius a través de 3 fons.

Sector: Inversor
Capital risc, motor del creixement

Més firmes de VC especialitzades i més capital estranger

Entre 2021 i gener 2023, s’han creat tres noves firmes de VC a Barcelona (Additio Ventures, Grow Venture Partners i Nara Capital) i han obert oficina a la ciutat tres empreses inversores especialitzades: AdBio, amb seu central a París, Columbus Ventures Partners i CRB Inverbio, ambdues amb seu central a Madrid. 

L’alt nivell científic i tecnològic i el dinamisme empresarial de la BioRegió són un focus d’atracció pel capital internacional, que el 2022 va participar en les operacions responsables del 95% del capital invertit, amb un valor global de 326,8 M€. Si fins al 2018 havien participat en operacions a la BioRegió 37 firmes internacionals úniques, el 2022 la xifra s’ha enfilat fins a les 117 empreses inversores internacionals.

Participació internacional

Augment imparable de la inversió procedent de l’estranger

De les 35 operacions de VC identificades el 2022, el 56% (20) ha comptat amb participació internacional, deals que han sumat gairebé la totalitat del capital risc aixecat (el 95%, amb 326,8 M€). 11 operacions, per valor de 65 M€, han comptat amb un 100% d’inversors internacionals.

Imatge
Augment de la inversió procedent de l’estranger
Increment de la participació internacional en les inversions.

Inversors

Ysios Capital

Ysios Capital

La firma de VC en salut més important de l’Estat espanyol i la més internacionalitzada. Inverteix globalment en empreses biotecnològiques que desenvolupen teràpies innovadores. Gestiona més de 450M€ en actius a través de 3 fons.

Sector: Inversor
caixa capital risc

Caixa Capital Risc

Gestora de capital risc de Criteria Caixa, que inverteix startups innovadores.Compta amb tres equips especialitzats en ciències de la vida, TIC i tecnologies industrials. Gestiona actius per valor 200 millions d’euros a través 9 vehicles d’inversió.

Sector: Inversor
 alta life sciences

Alta Life Sciences

Inverteix en companyies biotec, biofarma, tecmed i <em>digital health</em>, en tots els estadis de desenvolupament. El 2023 ha llançat un fons, Aliath Bioventures, qualificat SFDR, on tindran un pes important les inversions d’impacte i sostenibles.

Sector: Inversor
asabys partner

Asabsys Partners

Centra les inversions en companyies innovadores early-stage en salut (biotecnologia , tecnologies mèdiques , serveis disruptius i digital therapeutics). El seu portfolio inclou empreses de Bèlgica, Holanda i Israel. El seu segon fons (SAHII 2) té un tamany target de 200 M€

Sector: Inversor
Invivo Ventures

Invivo Ventures

VC especialitzat en projectes early-stage del sector salut, incloent projectes biotecnològics per al desenvolupament de medicaments i diagnòstics, dispositius mèdics i e-Health. Gestiona actius per valor de 60 M€

Sector: Inversor
inveready

Inveready

La seva branca life sciences es focalitza en projectes early stage i sèries A de desenvolupament de fàrmacs, amb prova de concepte in vivo i toxicologia, així com projectes digital health i consumer health. Gestiona actius per valor de 60 M€,19 companyies.

Sector: Inversor
CGHealth Ventures

CGHealth Ventures

Aporta inversió i suport a projectes incipients d’startups innovadores, especialment en digital health, tecnologies de la informació per a la salut, i genòmica.

Sector: Inversor
nina capital

Nina Capital

Fons especialitzat en healthtech i digital health que prioritza inversions en projectes altament innovadors basats en necessitats clíniques no cobertes i establerts a Europa, Regne Unit, Israel, Estats Units i Canadà, missio orientada a la resolució de necessitats cl. , europeus en els primers estadis de desenvolupament.

Sector: Inversor
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.