Vés al contingut

Barcelona, 26 de setembre del 2023. – Avui s’ha donat el tret de sortida a BIOSPAIN 2023, l’esdeveniment de referència internacional per al sector biotecnològic, que reunirà a la Fira de Montjuïc de Barcelona a més de 2.000 persones del sector de 975 entitats procedents de 30 països fins el 28 de setembre.

La Secretaria d’Estat i Comerç, Xiana Margarida Méndez; el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent i Ramió; el tinent d'alcaldia d'Econcomia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme de Barcelona, Jordi Valls i la presidenta d’AseBio, Ana Polanco, han inaugurat oficialment el congrés.

Els organitzadors de la conferència, l'Associació Espanyola de Bioempreses (AseBio) i Biocat, col·laborador regional que ha facilitat la celebració de la trobada a Barcelona,  han presentat avui en roda de premsa les principals temàtiques que es desenvoluparan al llarg de les tres jornades, els ponents més destacats i les oportunitats de negoci que oferirà el congrés als diferents agents de l’ecosistema català.  

“La celebració de BIOSPAIN a Barcelona era una notícia molt esperada pel sector, que prometia batre rècords de participació, promotors i visibilitat internacional atès el bon posicionament de la ciutat i de la BioRegió de Catalunya a Europa. I així ho ha fet. Per això, estem convençuts que l’edició d’enguany serà especialment profitosa en oportunitats de negoci, inversions i networking per al conjunt de professionals que hi participin” ha remarcat Robert Fabregat, director general de Biocat.

El congrés tractarà aspectes clau per a fer front a desafiaments globals, com el biomanufacturing,  l'espai de dades, les teràpies avançades i la medicina personalitzada. “El programa de BIOSPAIN ofereix una completa fotografia dels desafiaments i oportunitats que marquen el ritme de la indústria biotec. BIOSPAIN aglutina les grans empreses del sector, les startups i spin-offs més emprenedores, autoritats, agències reguladores i els principals inversors”, ha manifestat Ion Arocena, director general d'AseBio.

L'esdeveniment comptarà amb el suport d'un bon nombre d’empreses catalanes, com Almirall i Grifols (Platinum sponsors); Asabys, Esteve, Hoffmann Eitle Madrid & Barcelona, Klinea, Oryzon i Ysios Capital (Gold sponsors); Asphalion, Barcelona Supercomputing Center, Genesis Biomed, LIM Global, Nostrum Biodiscovery i Promega (Silver sponsors) i Ayming i Welab Barcelona (Bronze sponsors). Com a entitats catalanes col·laboradores s'hi troba el BIST, CataloniaBio & HealthTech i el PRBB. 

BIOSPAIN: oportunitat de negoci per a les empreses catalanes

BIOSPAIN és un dels esdeveniments líders del sector a nivell europeu. Enguany reunirà a Barcelona més de 850 entitats innovadores que treballen als àmbits de la salut, l'agroalimentació sostenible i la transformació industrial per trobar solucions contra el canvi climàtic. Del total d’empreses innovadores participants, més d’un terç són catalanes (284), i d’aquestes, una cinquantena disposarà d’espai comercial propi. 

La BioRegió de Catalunya disposarà amb un pavelló propi que inclourà un espai de visibilitat diferenciada per a startups de la BioRegió de Catalunya. Les empreses que hi participaran seran Aortyx, Biointaxis, CEBIOTEX, Cytes Biotechnologies, DBGen Ocular Genomics, D-Sight, MedBioinformatics Solutions, Gate2Brain, Beyond You i Remab Therapeutics

AseBio i Biocat aposten per la biotecnologia com un sector que té molt a aportar en el context en el que vivim. Per això, la celebració de BIOSPAIN 2023, gràcies a la col·laboració coordinada entre Biocat, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, podrà propiciar noves idees i oportunitats per complir una meta comuna: millorar la vida de les persones i protegir el planeta de la mà de la biotecnologia.

Barcelona, punt neuràlgic europeu en innovació en salut

La capital catalana ha estat escollida seu d'aquest congrés ja que, Barcelona i Catalunya lideren els rànquings internacionals en nombre de startups, publicacions científiques o assaigs clínics, entre d'altres, a més de comptar amb reconeguts centres de recerca i hospitals. També, el territori aglutina el 45% de la facturació total del sector a Espanya.

Celebrant just 20 anys des de la primera edició, BIOSPAIN es consolida com un esdeveniment de referència internacional per al sector biotecnològic. El congrés constitueix un aparador complet del potencial d'aquesta indústria i de la seva presència a tots els àmbits de la societat, oferint solucions concretes als nous desafiaments que poden sorgir en el dia a dia.


D'esquerra a dreta, el tinent d'alcaldia d'Economia, Hisenda, Promoció Econòmica i Turisme de Barcelona, Jordi Valls; la Secretaria d’Estat i Comerç, Xiana Margarida Méndez; el conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Roger Torrent; i la presidenta d’AseBio, Ana Polanco, han inaugurat oficialment el congrés.
 

Ion Arocena, director general d'AseBio y Robert Fabregat, director general de Biocat, durant la roda de premsa de presentació BIOSPAIN 2023

Necessites més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres

Escriu-nos
Laura Diéguez
Laura DiéguezCap de Premsa i Continguts(+34) 606 81 63 80ldieguez@biocat.cat
silvia labe 2
Silvia LabéDirectora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitivaslabe@biocat.cat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.