Vés al contingut

Les dues institucions promouran la col·laboració mútua per analitzar, millorar i promoure programes de formació i informació en l'àmbit de la innovació sanitària a Catalunya.

Biocat col·laborarà amb Fenin per fomentar la internacionalització de les empreses del sector de tecnologia sanitària a Catalunya.

Biocat i la Federació Espanyola d'Empreses de Tecnologia Sanitària han signat un acord de col·laboració per a analitzar, millorar i promoure els programes de formació i informació en l'àmbit d'innovació sanitària a Catalunya. Segons el president de Fenin Catalunya, Ramon Roca, "aquest acord suposa un veritable avenç per posar a disposició de les empreses innovadores de tecnologia sanitària catalanes associades a Fenin i de les companyies biomèdiques que integren la BioRegió de Catalunya, les claus de formació i informació generada per les dues entitats per facilitar el seu desenvolupament i projecció, així com possibles projectes d'interès comú ". En aquest sentit, ambdues entitats han acordat promoure conjuntament serveis propis que puguin ser d'interès per als seus respectius col·lectius.

Per la seva banda, el president de la Comissió Executiva de Biocat, Manel Balcells, ha subratllat que "aquest conveni representa la consolidació d'una col·laboració que fa temps que està en marxa, per agrupar i fer créixer les empreses de tecnologies mèdiques, acostant a la biomedicina i la biotecnologia, impulsar la competitivitat del sector i promoure sinergies en benefici de tots els seus actors".

Les dues entitats esperen que l'acord tingui un clar impacte en la qualitat de les seves activitats i que ajudi a seguir buscant l'excel lència innovadora.

D'acord amb el conveni subscrit, Fenin i Biocat duran a terme les gestions necessàries per identificar les necessitats del sector per tal de preveure nous serveis i productes. En aquesta línia, Biocat col·laborarà amb Fenin per fomentar la internacionalització de les empreses del sector de tecnologia sanitària a Catalunya. Amb aquesta visió d'expansió internacional Ramon Roca assegura que "aquest acord reforça la cooperació institucional que promou Fenin per enfortir el posicionament del sector de tecnologia sanitària a l'Estat espanyol com un dels líders mundials en recerca d'excel·lència".

D'altra banda, i pensant en el beneficiari principal d'aquests esforços innovadors, el pacient, el president de Fenin Catalunya considera que "aquest conveni pretén impulsar el desenvolupament de noves solucions emprades en la prevenció, diagnòstic i tractament de malalties, facilitant eines útils i fiables als professionals sanitaris, capaços de millorar la qualitat assistencial i vetllar per la qualitat de vida del pacient".

Manel Balcells explica que el conveni "permet consolidar l'estratègia de Biocat d'estendre a l'àmbit de les tecnologies mèdiques dels serveis estratègics que presta a la biotecnologia i la biomedicina, i que ens han posicionat com a soci crític en l'impuls de la innovació".

D'altra banda, les dues entitats han acordat promoure conjuntament serveis propis que puguin ser d'interès per als seus respectius col·lectius.

Fenin porta a terme la coordinació, representació, gestió, foment i defensa dels interessos generals i comuns de les seves empreses associades (fabricants, importadores i distribuïdores de tecnologia sanitària). Creada el 1977 amb 113 membres fundadors agrupats en dos sectors d'activitat, diagnòstic in vitro i productes electromèdics, en l'actualitat, Fenin agrupa tretze sectors, dels quals formen part més de 500 empreses fabricants i distribuïdores, que representen més del 80% del volum total de mercat de les tecnologies sanitàries.

Biocat és l'organització que coordina, dinamitza i promou la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies mèdiques a Catalunya. Impulsada per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona, integra també diferents empreses i entitats de referències en el sector.

Per a més informació contactar amb:
Adela Farré (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • afarre@biocat.cat
Elena Moreno / Ainhoa Fernández (Fenin) • Tel. +34 91 787 03 00

Necessites més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres

Escriu-nos
Laura Diéguez
Laura DiéguezCap de Premsa i Continguts(+34) 606 81 63 80ldieguez@biocat.cat
silvia labe 2
Silvia LabéDirectora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitivaslabe@biocat.cat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.