Vés al contingut

Biocat ha formalitzat la seva adhesió al Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI) en un acte presidit pel conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, juntament amb el president de la Comissió Executiva i la directora general de Biocat, Manel Balcells i Montserrat Vendrell, respectivament. Amb aquesta adhesió, Biocat (BioRegió de Catalunya) es compromet a col·laborar en la visió, els reptes i els objectius del PNRI i a incrementar la cooperació entre els agents del sistema de recerca i innovació.

El Pacte té per objectiu convertir Catalunya en un país competitiu i situar-lo com a  referent en l’àmbit de la innovació i la recerca, amb una visió comuna a llarg termini sobre els reptes, les estratègies i els esforços necessaris per aconseguir-ho i també amb una societat de progrés basada en el talent, la ciència i la tecnologia.

“Tots aquests objectius també són la raó de ser de l’estratègia que, des de la seva creació l’any 2006, Biocat està duent a terme per a la BioRegió de Catalunya. Per això, i perquè cal que tots els agents polítics, econòmics i socials estiguin implicats en aquest projecte, hem formalitzat la nostra adhesió al Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació”, ha declarat en Manel Balcells en l’acte de signatura.

L’acord contempla la contribució de Biocat al PNRI dins dels àmbits de la seva actuació com a organització, és a dir, en ciències de la vida, biotecnologia i biomedicina, principalment. Les actuacions de l’organització es desenvolupen en coordinació amb els agents del sistema de recerca i innovació català i de forma alineada amb les iniciatives i les polítiques impulsades des de la Generalitat de Catalunya.

Concretament, els àmbits de contribució de Biocat es defineixen dins del marc de coneixement i innovació que impulsa el Pacte. D’aquesta manera, a més de col·laborar en la internacionalització i la socialització de la recerca i la innovació, altres punts clau d’aquesta adhesió al PNRI inclouen alinear les actuacions de futur d’acord amb l’enfocament de priorització de la recerca i els seus resultats, processos que es duran a terme a nivell nacional en els propers mesos.

La valorització del coneixement i el talent també és un altre àmbit d’actuació per a Biocat dins el conveni signat entre ambdues parts, mitjançant la promoció de vocacions científiques als diferents trams educatius, el foment de la formació de professionals per a la direcció i la gestió de la recerca i la transferència del coneixement, i la col·laboració en la captació, recuperació i retenció de talent.

A més, Biocat també fomentarà l’emprenedoria, el creixement empresarial i l’orientació professional, contribuirà a reforçar el paper dels parcs científics i tecnològics com a gestors i impulsors de nous entorns d’innovació, i orientarà l’acció dins del marc de la nova política de clústers, entesos com a comunitats de coneixement i innovació.

En aquest àmbit, Biocat també participarà en un model de governança que enforteix  l’alineament dels agents en la definició i execució de polítiques, i a l’hora afavoreix la captació de recursos procedents de capital risc especialitzat i d’accions de mecenatge.

Biocat és l’organització impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, integrada per empreses i institucions públiques de recerca, que dinamitza la biotecnologia i la biomedicina a Catalunya, creant un entorn adequat per donar valor a la recerca mitjançant un sistema de transferència de coneixement actiu, eficient i dinàmic. Entre els seus objectius estan facilitar les interrelacions i les sinergies entre tots els actors de l’entorn biotecnològic, impulsar el sector i convertir-lo en un motor econòmic, promoure la biotecnologia catalana a nivell internacional, i informar i millorar la seva percepció en la societat.

Per a més informació:
Montserrat Daban • Tel. +34 93 310 33 30 • Correu-e: mdaban@biocat.cat

Necessites més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres

Escriu-nos
Laura Diéguez
Laura DiéguezCap de Premsa i Continguts(+34) 606 81 63 80ldieguez@biocat.cat
silvia labe 2
Silvia LabéDirectora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitivaslabe@biocat.cat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.