Vés al contingut

El suport d’institucions i empreses fa possible organitzar a Barcelona el congrés europeu de referència al sector.

Barcelona reunirà més de 2.000 professionals i 1.400 empreses biotec de 50 països diferents.

Biocat i EBD, coorganitzadors i impulsors del BIO-Europe Spring 2010, preveuen grans resultats quant a participació, aliances i inversions.

Entre els dies 8 i 10 de març del 2010, Barcelona acollirà al Centre de Convencions Internacionals (CCIB) un dels congressos més importants de partenariat biotecnològic a nivell mundial, el BIO-Europe Spring 2010. L’esdeveniment està organitzat per EBD Group i Biocat, qui coordina el Comitè Amfitrió Local, què està compost per la Generalitat de Catalunya (a través dels departaments de Vicepresidència, Economia i Finances, Salut i DIUE), ACC1Ó, Ajuntament de Barcelona, Cambra de Comerç de Barcelona, Genoma España, Asebio, Invest in Spain i la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FCRI).

El BIO-Europe Spring de Barcelona comptarà amb el patrocini d’empreses catalanes com Almirall, Amgen, Esteve, GP Pharm, Oryzon, Palau Pharma i Ysios Capital Partners, entre d’altres, i hi assistiran empreses i entitats biotecnològiques, farmacèutiques, financeres i de serveis empresarials provinents de tot el món. El congrés té com a finalitat que aquestes empreses i entitats participants puguin trobar-se amb potencials socis i inversors, tancar acords de col·laboració, impulsar mercats i promoure el sector biotecnològic de les respectives regions d’origen. S’espera que durant aquest congrés tinguin lloc més de 7.000 reunions one-to-one que facilitaran la consecució d’aquests objectius.

Per què Barcelona?

La decisió d’EBD Group, principal empresa d’animació de partenariat en ciències de la vida, de celebrar aquesta trobada a Barcelona reafirma així la posició estratègica de la ciutat a nivell mundial en el camp de la biotecnologia i la biomedicina, i promou la BioRegió de Catalunya, que es consolida com un dels principals motors econòmics del país. En el decurs dels últims anys, Catalunya ha construït un jove però emergent sector biotecnològic que ha crescut a un ritme anual d’un 30% anual i que està format per més de 21.000 investigadors, 145 centres de recerca i 12 parcs científics. Gràcies a l’impuls de Biocat i de les diferents administracions, Catalunya compta amb un potent bioclúster que continua creixent tot i la crisi financera dels últims mesos.

La importància de la BioRegió fa que Catalunya sigui una de les portes a Europa dels avenços en la biotecnologia que es produeixen arreu del món. Precisament, aquest ha estat el motiu principal pel qual el BIO-Europe Spring se celebrarà a Barcelona i convertirà aquesta ciutat en la capital mundial de la biotecnologia durant tres dies.

Segons Manel Balcells, president de la Comissió Executiva de Biocat, “Catalunya és molt activa en la col·laboració amb les altres bioregions per desenvolupar clústers virtuals que permetin una major interrelació entre els diferents socis internacionals”, una iniciativa que es podrà veure durant el BIO-Europe Spring del proper mes de març. D’altra banda, el congrés seguirà facilitant l’intercanvi d’aliances entre les empreses biotecnològiques i les farmacèutiques, amb l’objectiu d’establir sinergies que permetin la creació de productes i estratègies comunes per a totes les entitats presents a l’esdeveniment.

La trobada BIO-Europe és organitzada anualment per EBD Group (juntament amb la Biotechnology Industry Organization) dos cops a l’any (primavera i tardor). Aquesta empresa ha desenvolupat un programari que facilita la cerca de potencials socis i coordina una agenda de reunions, de forma que converteix la cita en la més efectiva que se celebra a Europa. La darrera edició, celebrada a Viena a principis de novembre de 2009, va comptar amb la participació d’una vintena d’empreses de la BioRegió de Catalunya i van tenir lloc més d‘11.000 reunions one-to-one, xifra que va suposar un increment del 18% respecte l’any anterior. Per a la propera edició de Barcelona es preveu una participació de més de 2000 professionals i 1400 empreses de 50 països diferents.

Biocat és l’organització que coordina, dinamitza i promou la biotecnologia i la biomedicina a Catalunya. Impulsada per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, integra també diverses empreses i entitats de referència del sector.

Per a més informació contactar amb:

Àlex Casanovas (Inforpress) • Tel. +93 419 06 30 • acasanovas@inforpress.es
Silvia Labé (Biocat) • Tel. +34 93 310 33 69 • M. 662 315 400 • slabe@biocat.cat

Necessites més informació?

Posa't en contacte amb nosaltres

Escriu-nos
Laura Diéguez
Laura DiéguezCap de Premsa i Continguts(+34) 606 81 63 80ldieguez@biocat.cat
silvia labe 2
Silvia LabéDirectora de Màrqueting, Comunicació i Intel·ligència Competitivaslabe@biocat.cat
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.