Skip to main content

La ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha presidit la inauguració del nou edifici d’Oryzon a Cornellà de Llobregat, el qual, amb un total de 2.300 metres quadrats, triplica la superfície que l'empresa ocupava al Parc Científic de Barcelona (PCB). El canvi de seu respon a l'important creixement de la companyia –més de 7 milions de facturació el 2008 i un equip de 80 científics internacionals-, sobretot amb l'adquisició de Crystax Pharmaceuticals el passat mes de març.

El centre de Cornellà, que ha suposat una inversió de 1,24 milions d'euros, s'ha dotat d'una sala blanca, que ocupa el doble d'espai de què disposaven al PCB, dedicada a les activitats de Protein Xip i DNA Chip. A part, s'han invertit 1,3 milions en instrumentació d'última generació: dos equips de robòtica-HTS complets, instruments per dissenyar Protein-Arrays experimentals i Relacions Time PRCS, entre d'altres.

Tot i el seu trasllat, Oryzon seguirà mantenint una estreta vinculació amb el PCB, "un dels enclavaments de coneixement científic més importants de l’Estat, on mantindrem un laboratori per realitzar part de la cristal·lografia i els fragment screenings per als nostres programes de química mèdica, i amb el que a més seguirem col·laborant en diferents programes CENIT de recerca", segons el director general de l'empresa, Carlos Buesa.

La modernització i ampliació de les instal·lacions permetrà que els propers 5 anys l'empresa dediqui gran part dels seus esforços a la presència internacional, mentre que el futur immediat apunta a "accelerar al màxim els programes de desenvolupament de nous fàrmacs que tenim en marxa", segons Buesa. L'empresa es mostra optimista amb el seu compromís de tenir programes en fases d'experimentació clínica de cara l’any 2012.

Creada l'any 2000, Oryzon va ser la primera empresa de biotecnologia fundada a Catalunya i una de les primeres a l’Estat espanyol. Des de llavors centra la seva activitat en el desenvolupament i comercialització de solucions diagnòstiques i de pronòstic de malalties oncològiques i neurodegeneratives.

Fotografia: la ministra Cristina Garmendia; el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; l'alcalde accidental de Cornellà de Llobregat, Antoni Martínez; el regidor de l'Àrea d'Economia i Societat del Ajuntament de Cornellà, Sergio Fernández; el director general d'Oryzon, Carlos Buesa; la directora Científica d'Oryzon, Tamara Maes; entre altres autoritats.

Sign up for our newsletters

Stay up-to-date on the latest news, events and trends in the BioRegion.