Skip to main content

El centre tecnològic Leitat, amb seu social a Terrassa, ha estat el guanyador de la cinquena edició dels Premis Iniciativa BMW per a la Innovació. El jurat ha valorat la tasca en R+D+I i la capacitat d’anticipar-se a les necessitats de l’entorn des de que Leitat es va fundar l’any 1906. En paraules textuals, han afirmat que: “Davant de les dificultats i davant dels reptes, els responsables de Leitat han demostrat una excel•lent capacitat d’anàlisi i d’adaptació i han comptat, també, amb el coratge per reinventar el negoci”. El premi és una dotació econòmica de 30.000 euros per al desenvolupament d’un projecte que reverteixi a Barcelona.

Leitat presta serveis al sector industrial i incorpora valor tecnològic tant als productes com als processos, amb la finalitat de transferir i desenvolupar coneixement a les empreses i a la societat. Els seus orígens es remunten com a agrupació d’empresaris del sector tèxtil i ha evolucionat fins a cobrir les necessitats de sectors com el mèdic-sanitari, aeronàutic, automoció, construcció, marítim, medi ambient, entre d’altres.

Aquest any, els Premis Iniciativa BMW han introduït com a novetat la votació pública en línia, mitjançant la qual el públic ha decidit les candidatures distingides amb la menció d’honor. La guardonada en aquesta categoria ha estat la Corporació Sanitària Parc Taulí. El Parc Taulí és un consorci públic del Servei Català de la Salut, que ofereix activitats sociosanitàries, docents i de recerca al servei dels ciutadans del Vallès Occidental. Competia amb el Centre de Materials Internacional Mater i Pich-Aguilera Arquitectes.

El jurat l’integraven representants de Barcelona Activa, ACC1Ó, el Foment de les Arts Decoratives (FAD), el Parc Científic de Barcelona (PCB), Foment del Treball i BMW, com a membres permanents, i la Fundació Privada d’Estudis i Recerca Oncològica (FERO) i el Grup de Recerca en Tecnologia Musical (GTM), en qualitat de guanyadors de les anteriors edicions.

La gala del lliurament dels premis va tenir lloc el 12 de març, a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Sign up for our newsletters

Stay up-to-date on the latest news, events and trends in the BioRegion.