Skip to main content

El sector biotecnològic i les seves peculiaritats de generació de coneixement i necessitats de finançament ha estat protagonista avui als “Matins de la Innovació”, iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona, la Fundació Catalana per la Recerca i la Innovació (FCRI), i el Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), amb la col·laboració de Biocat.

La jornada, sota el títol “La biotecnologia com a sector econòmic emergent” ha estat inaugurada i moderada per Joan Comella, director de la FCRI, i ha comptat amb la presentació de la directora de Biocat, Montserrat Vendrell, qui ha versat la seva intervenció sobre la biotecnologia i el paper dels clusters en l’entorn biotecnològic. Per la seva part, Pere Condom, director del Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona, ha parlat dels mecanismes de transferència de tecnologia a l’abast de les idees que es generen en el món de la recerca i que són susceptibles de convertir-se en innovació en el mercat biotec. Per cloure la primera part de la jornada, Josep M. Echarri, director financer d’Oryzon, empresa biotec situada al Parc Científic de Barcelona, ha parlat de les necessitats de finançament del sector, dels reptes que afronten les empreses que hi operen i dels models de negoci que els poden satisfer.

Després de la pausa, Olga Fidalgo, Directora de Desenvolupament de Negoci de Ferrer, ha parlat de biotecnologia des de la perspectiva de la indústria farmacèutica, destacant que, cada vegada més, els nous productes d’aquest sector vindran de la biotecnologia, i que l’empresa farmacèutica està canviant el model de negoci per adaptar-se. Finalment, Pere Puigdomènech, director del Centre de Recerca en Agrigenòmica (CSCI – IRTA – UAB) ha trencat el binomi agro-alimentació, indicant que la biotecnologia té moltes aplicacions en el món agro, tot i que no necessàriament passen per l’alimentació.

Les jornades ’Matins de la Innovació’ tenen com objectiu apropar els centres tecnològics, els grups de recerca i les empreses proveïdores de tecnologia a les empreses que vulguin innovar, millorar els processos i reduir despeses. La sessió d’avui ha estat valorada pels assistents molt positivament, per la capacitat que ha tingut de mostrar el sector des de la perspectiva de la innovació i dels reptes que cal superar per aconseguir que el flux d’idees de l’acadèmia generi valor en el mercat.

Més informació:
Montserrat Daban i Sílvia Labé
Comunicació, Biocat.

mdaban@bioregiocat.net
slabe@bioregiocat.net

Tags:
Sign up for our newsletters

Stay up-to-date on the latest news, events and trends in the BioRegion.