Skip to main content

KYMOS Pharma Services ha inaugurat la seva nova seu, un espai de 1.500 metres quadrats distribuïts entre oficines i laboratoris i ubicat al Parc Tecnològic del Vallès. La companyia ha invertit un total de 2 milions d’euros per dotar-se de tecnologies que li permetin ampliar els serveis d'R&D i control de qualitat que ofereix a la indústria biofarmacèutica, entre d’elles dues plataformes tecnològiques d'espectrometria de masses i d'immunologia.

“Aquests nous laboratoris ens permetran ampliar la capacitat i l'oferta de serveis d'R&D i control de qualitat que duem a terme per a la indústria biofarmacèutica, i continuar el pla de creixement internacional apostant principalment pel mercat dels productes biològics d’última generació”, destaca Joan Puig de Dou, soci i director general de l'empresa.

La inauguració de la nova seu ha estat encapçalada pel president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i en ella ha estat present la directora de Biocat, Montserrat Vendrell. L’acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Cerdanyola del Vallès, Carme Carmona; el delegat del Govern a Barcelona, Fernando Brea; el director del Parc Tecnològic del Vallès, Francesc Martos; el president de l'associació d'empreses CataloniaBio i conseller delegat de Reig Jofre, Ignasi Biosca; el director general del Grup Ferrer, Jordi Ramentol; el conseller delegat de la multinacional alemana Invesa, Robert Saborit; i clients d'arreu d'Europa.

El president de la Generalitat ha destacat que companyies com KYMOS, un 40% de l’activitat de la qual és al mercat internacional, és el “tipus d’empreses que necessitem al nostre país: que tinguin projecte, talent i vocació, que siguin perseverants, que tinguin aquesta visió de fer coses diferents, coses noves i ben fetes i, a més, que tinguin aquesta mentalitat d’obertura cap a l’exterior”.

KYMOS Pharma Services és una Contract Research Organization (CRO) privada que ofereix serveis d'R&D i control de qualitat a la indústria biotecnològica, farmacèutica, veterinària, fitosanitària, nutracèutica i cosmètica. L'empresa va ser fundada el 2001 per un grup de científics amb experiència a empreses farmacèutiques i fa 4 anys  va iniciar un pla de creixement que ha permès la seva consolidació: el 2014 va facturar prop de 4,5 milions d'euros i preveu un creixement del 12% aquest 2015.

La companyia desenvolupa la seva activitat tant en l'àmbit de les molècules petites obtingudes per síntesi química com en el de productes biològics obtinguts per processos biotecnològics (proteïnes, anticossos monoclonals, vacunes,...), àrea que es va posar en marxa el 2012 després de l'acord estratègic amb la multinacional d’origen francès Ipsen.

Actualment el 40% de l'activitat de KYMOS Pharma Services és al mercat internacional, principalment a França, Itàlia, Suïssa i Portugal, tot i que l'empresa té clients en altres països amb alt potencial com els Estats Units, el Japó, Amèrica Llatina o l'Índia.

Tags:
Sign up for our newsletters

Stay up-to-date on the latest news, events and trends in the BioRegion.