Pasar al contenido principal

L’Obra Social de La Caixa ha concedit les primeres 40 beques per cursar un doctorat internacional en biomedicina en 4 dels centres de recerca biomèdica més destacats de l’Estat espanyol: el Centre Nacional d’Investigacions Oncològiques (CNIO), el Centre Nacional de Biotecnologia (CNB-CSIC), el Centre de Regulació Genòmica (CRG) i l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona). L’objectiu d’aquests ajuts és incorporar els millors joves talents d’arreu del món en l’àmbit de la biomedicina als grups de recerca capdavanters que desenvolupen programes científics al nostre país. La procedència dels becats d’aquesta edició és, majoritàriament, d’Itàlia, Alemanya, Espanya, Polònia, Índia i Sèrbia.

L’acte de lliurament de les beques es va fer ahir a la tarda al CaixaForum Barcelona i va comptar amb la presència de la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia; el director general de La Caixa, Joan Maria Nin; el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Lanaspa; la directora general adjunta de la Fundació La Caixa, Elisa Durán; el director de l’IRB Barcelona, Joan Guinovart; el director del CRG, Miguel Beato; el director del CNB, José María Valpuesta i en representació del CNIO, María Blasco.

El nou programa de La Caixa atorgarà 160 beques els 4 anys vinents, que suposarà una inversió aproximada de 19 milions d’euros per part de l’entitat financera. Totes les beques tenen una durada de 4 anys i estan obertes a estudiants i investigadors internacionals.

La dotació econòmica dels ajuts és de 1.500 euros nets mensuals durant els dos primers anys i de 1.700 euros nets mensuals els dos següents, més una quantitat anual, equivalent a una mensualitat, per sufragar despeses de viatge, assistència a seminaris, etc. Aquestes xifres permeten que aquestes beques competeixin en igualtat de condicions amb les que ofereixen els tres millors instituts internacionals de recerca en aquest camp: el Marie Curie Research Institute i la Fundació Wellcome, a Londres, i l’European Molecular Biology Organization (EMBO), a Heildelberg.

Tags:
Suscríbete a nuestras newsletters

Toda la actualidad de Biocat y del sector de las ciencias de la vida y la salud en tu badeja de entrada.