Vés al contingut

10 empreses catalanes han participat del 5 al 8 d'abril en una missió empresarial a Boston i a l’estat nord-americà de Massachusetts per buscar oportunitats de negoci en l’àmbit digital health i el big data aplicat a la ciències de la vida. La missió està organitzada per la Generalitat a través d’ACCIÓ i Biocat.

Les companyies participants són FractalMed, Mind the Byte, Mint Labs, Sequentia, Made Of Genes, OpenTrends, Dinamon, Clinical Document Engineering (de Barcelona), Braingaze (Mataró) i Health App (Terrassa).

La missió s'ha fet coincidir amb un dels esdeveniments més importants dels Estats Units en el camp de les TIC aplicades al sector salut. Es tracta del Bio IT World, que reunirà a Boston més de 3.000 empreses i professionals de 30 països per conèixer les darreres tendències i fer treball en xarxa entre agents d’aquest sector.

Les 10 empreses catalanes que han participat en la missió han presentat els seus projectes a fons d’inversió americans per buscar finançament i trobar nous socis comercials amb l’objectiu d’internacionalitzar la seva tecnologia. La presentació ha tingut lloc durant un acte organitzat amb Venture Cafe –una fundació que actua com a connectora entre els agents de l’ecosistema d’innovació de Boston– i ha anat acompanyada de reunions bilaterals anteriorment agendades entre les empreses catalanes i altres companyies i organitzacions americanes i internacionals que han assistit al congrés.

Aprofitant la presència a Massachusetts, la delegació catalana ha visitat i s'ha reunit amb experts del Massachusetts Institute of Technology (MIT i de l'acceleradora d'empreses MassChallange, una de les més importants dels Estats Units i que acull actualment 1.600 start-up de 50 països.

L’estat de Massachusetts és considerat la regió amb els índexs d’innovació més alts dels Estats Units, amb una de les ràtios de despesa en R+D més elevades i una forta concentració d’universitats de primer nivell, com el MIT o Harvard. 

 

Notícia relacionada:

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.