Vés al contingut

Un centenar d'empreses i entitats de la BioRegió de Catalunya han participat a  Biospain 2018, un dels esdeveniments més importants del sector biotecnològic, organitzat per ASEBIO i que enguany s’ha celebrat a Sevilla del 25 al 27 de setembre. La BioRegió hi ha comptat amb un pavelló propi, coordinat per Biocat.

El pavelló de la BioRegió ha acollit els estands de Compliance ServicesCSV ExpertsDR HealthcareEnantiaGrifols Engineering i Specipig. També hi ha tingut visibilitat les empreses AbilityPharmaAnaxomicsCapital CellXRB (Xarxa de referència en Biotecnologia)IQSLeitatMolomics i Parc Científic de Barcelona. Altres deu companyies de la BioRegió han participat pel seu compte a la fira amb estand propi, concretament AsphalionDraconis PharmaGenesis BiomedGesfilter, InnoquaKymos Pharma ServicesLead Molecular DesignNeumoThermo Fisher Scientific i Tecnoproducts.

La llista completa d’empreses i entitats catalanes presents a la fira inclou un centenar de companyies, sobretot farmacèutiques i biotecnològiques, i entitats de recerca com ara universitats i instituts hospitalaris.

D’altra banda, diverses empreses catalanes han fet presentacions davant dels més de 60 inversors presents a l’esdeveniment. Entre d’elles figura AbilityPharma, que acaba de llançar una ronda d'inversió d’1 milió d'euros a través de la plataforma de crowdfunding Capital Cell per seguir desenvolupant ABTL0812, un fàrmac que provoca la "autodigestió" (autofàgia) de les cèl·lules canceroses.

El Centre Tecnològic Leitat ha presentat a Biospain la seva nova cartera de tecnologies biomèdiques i hi buscarà nous clients i socis per a futurs serveis i projectes col·laboratius nacionals i internacionals. Entre d’ells destaca nTRACK, projecte H2020 que desenvolupa un sistema amb nanopartícules d’or i cèl·lules mare per a la regeneració muscular.

També ha presentat novetats a la fira l’Institut Químic de Sarrià (IQS): en concret, una planta pilot de bioprocessos que ofereix a la indústria serveis per al desenvolupament de processos de producció sostenibles, des de la modelització amb mètodes bioinformàtics, el disseny de processos biocatalítics i l’optimització a escala de laboratori fins a l’escalat del procés i la seva validació.

Per la seva banda, la catalana Compliance Services ha aprofitat la fira per presentar el seu canvi de marca, que sota el nou nom COMSER pretén agrupar les diverses divisions de la companyia: auditoria, qualificacions i la divisió mes innovadora de liofilització.

L’anterior edició de Biospain, celebrada el 2016 a Bilbao, va aplegar 800 empreses (de les quals 103 catalanes), 1.800 delegats de 29 països i 233 expositors i s’hi van celebrar més de 3.000 reunions de partnering.

La propera cita destacada del sector tindrà lloc a Barcelona la propera primavera. Bio€quity Europe, el principal esdeveniment d’inversors dedicat a la indústria biofarmacèutica europea, tindrà lloc per primer cop a Barcelona els dies 20 i 21 de maig de 2019.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.