Vés al contingut

Un total de 36 estudiants han participat al mes de juliol a “The Health Innovation and Business Creation Summer School” impulsat per el projecte europeu  EIT Health, del qual Biocat és soci adjunt.

Aquesta iniciativa ha suposat tota una experiència d’aprenentatge per als participants ja què els ha ajudat a disposar de les habilitats necessàries i la manera de pensar idònia per innovar de forma exitosa.

Es tracta de la segona edició d’aquest Summer School,  que enguany ha repetit la mateixa fórmula amb una primera estada al Trinity College Dublin, de l’11 al 15 de juliol, seguida d’una estada a l’IESE de Barcelona del 25 al 29 de juliol. Durant aquests dies els estudiants han pogut aprendre sobre diverses temàtiques com: l’envelliment actiu i saludable; els reptes i les oportunitats de la indústria; l’art de la creació d’idees i de reconeixement de l’oportunitat; el procés del disseny del pensament, mentre es treballa en un equip multidisciplinar i multicultural; la importància de la interacció amb els usuaris i de comptar amb una proposta de valor atractiva; com emprendre i el llenguatge dels negocis i el desenvolupament del pla de negoci, incloent la gestió de projectes i el finançament empresarial.

Així, els participants han treballat en grup en quatre projectes empresarials innovadors de l’àmbit de la salut, prèviament identificats, i han elaborat plans de negoci que s’han presentat i revisat per part d’un grup d’experts.

En finalitzar el programa, els estudiants han sabut transformar les idees creatives de la seva investigació en productes, serveis i polítiques per a la promoció de la salut i per al benefici econòmic, social i cultural.

EIT Health

Aquest Summer School ha estat impulsat per l’EIT Health, consorci que comprèn 140 empreses, universitats i centres de recerca, totes elles líders en els seus catorze països europeus d’origen. El node local d’EIT Health, EIT Health Spain, en què participa Biocat com a soci adjunt, està format per 17 entitats –universitats, empreses, centres de recerca, hospitals i centre tecnològics- líders als seus sectors i compromeses amb la innovació en salut i el seu impacte en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.