Vés al contingut

Durant l’últim any, les startups de la BioRegió han continuat treballant, tot i la pandèmia, per millorar les seves solucions i desenvolupar nous productes que permetin millorar la salut de les persones. El 4YFN, és l’esdeveniment per excel·lència que permet als emprenedors donar a conèixer les seves darreres novetats davant d’inversors, altres startups, corporacions i institucions públiques. 

Biocat, juntament amb ACCIÓ, Barcelona Tech City i CataloniaBio & HealthTech, ha comptat amb una àrea pròpia dins del 4YFN, coordinant-hi la presència de 27 empreses i entitats de la BioRegió. A continuació, us avancem un petit tast de les  novetats del darrer any d’algunes d’aquestes startups que, en alguns casos, donaran a conèixer durant l’esdeveniment. No us les perdeu!

4 novetats en la intersecció entre tecnologia i salut

Una caixa amb dispositius de monitorització que salva vides 

HumanITcare, la plataforma per vigilar de forma remota la salut de les persones presentarà al 4YFN una caixa amb diferents dispositius mèdics homologats –pulsòmetre, auxòmetre, termòmetre, dispositiu de pressió arterial, etc.- per a pacients. D’aquesta manera, els professionals podran monitoritzar la seva salut mitjançant la seva plataforma, que recentment ha obtingut el marcat CE. La caixa es pot obtenir en alguns hospitals i institucions, o la pot rebre el pacient directament al seu domicili. Us animem a conèixer com funciona HumanITcare a través d’aquestes històries! 

Nou producte per l’avenç del sector de la investigació clínica

IOMED, la companyia que ha creat eines d'Intel·ligència Artificial que agilitzen la recopilació de dades per categoritzar-se, ha llançat aquest any un nou producte que podreu conèixer a fons durant el congrés. Compass és una interfície de consulta que permet accedir a dades provinents d’històries clíniques en un sol clic, i de forma automàtica, garantint sempre la protecció dels pacients. Us fem un avançament en aquest vídeo, però no dubteu a apropar-vos en cas de dubte! 

Una app sobre lactància, ara també per a professionals 

LactApp ha estrenat recentment una nova aplicació: LactApp Medical. L’startup dedicada a l’atenció de la dona durant la maternitat a través d’una aplicació mòbil que resol consultes de forma personalitzada, mostrarà el seu nou producte, en aquest cas, destinat a professionals sanitaris. El dispositiu conté articles específics per a professionals que acompanyen a les mares i nadons lactants (fent especial atenció a la Covid-19). La descàrrega és gratuïta, amb una opció Premium. Us interessa? Podreu conèixer més detalls al seu estand!

Realitat virtual per a evitar la sedació durant la radioteràpia

La companyia Nixi for Children presentarà el projecte I am Ready: un entreteniment de realitat virtual perquè els nens i nenes amb càncer coneguin l’entorn on rebran els tractaments i estiguin més relaxats durant les sessions. El projecte, que compta amb la col·laboració de la Ricky Rubio Foundation i que des d’abril està funcionant a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, es podrà veure al 4YFN per primera vegada fora dels hospitals! No us ho perdeu! Per anar obrint boca, us deixem aquest vídeo on s’explica com funciona i quins són els seus beneficis.  

Altres novetats que no et pots perdre

Promocions per a professionals en salut mental

Aimentia, l’startup de salut digital amb solucions d’intel·ligència artificial per professionals i pacients en l'àmbit de la salut mental, aprofitaran el 4YFN per promocionar la seva plataforma amb una promoció molt atractiva: accés gratuït i il·limitat durant dos mesos per als professionals sanitaris que treballen en salut mental, i els seus pacients. Si us passegeu per la fira i us interessa aprofitar aquesta promoció, no dubteu a preguntar!. 

 

Nou estudi amb resultats clínics positius 

Aquest any, MOWOOT no presentarà cap novetat de producte, però sí donarà a conèixer una fita excepcional: la publicació del seu primer estudi clínic internacional a la revista 'Clinical and Translational Gastroentorology', amb uns excel·lents resultats que han demostrat l'eficàcia i seguretat del dispositiu mèdic. MOWOOT, l’startup que va néixer del programa d·HEALTH Barcelona -que per cert, ja estan obertes les inscripcions per la seva propera edició 2022- ofereix uns beneficis (clínicament provats) per tractar el restrenyiment de manera no invasiva. Apropeu-vos a conèixer el seu dispositiu!

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.