Vés al contingut

Les startups i spinoffs catalanes que han participat a la 32a edició del Fòrum d'Inversió Healthcare Barcelona han estat:Durant la jornada, totes set empreses han tingut l’oportunitat de fer un pitch davant de les gestores de capital risc del sector de les ciències de la vida i la salut.

 • Endolipid Therapeutics: spinoff biotecnològica de l’Hospital Vall Hebron Institut de Recerca (VHIR) que ha desenvolupat una plataforma de pèptids per la reducció de la grassa ectòpica. Actualment compta amb dos pèptics en cartera, el EDL3D per la cel·lulitis i el EDL6D pel tractament de NASH.
   
 • Nanobots Therapeutics: spinoff creada per l’Institut de Bioingenieria de Catalunya (IBEC) i la Institució Catalana d’Investigació i Estudis Avançats (ICREA) que proposa desenvolupar una tecnologia basada en nanorobots amb capacitats úniques de penetració en els tumors. 
   
 • NoctuRNA Therapeutics:  spinoff de la UPF que ha desenvolupat antivirals basats en una plataforma d’ARN. Aquests medicaments són ARN circulars que es dirigeixen a aquestes estructures d’ARN es generen a una velocitat sense precedents la qual cosa permet frenar brots virals.
   
 • Manina Medtech: startup que ha desenvolupat un test instantani que juntament amb intel·ligència artificial, determina el moment en el que l’úter de la dona és més receptiu per dur a terme la implantació de l’embrió augmentant el percentatge d’èxit del procés. L’equip va participar en una edició del d·Health Barcelona i posteriorment al programa d’acceleració de Biocat CRAASH Barcelona.
   
 • Breaz: spinoff de l’ Institut d’ Investigació Germans Trias i Pujol (IGTP)  que està desenvolupant un dispositiu mèdic ràpid i precís per millorar el diagnòstic i el pronòstic de la malaltia pulmonar obstructiva crònica (EPOC). L’equip va participar en una edició del d·Health Barcelona.
   
 • Vincer AI: spinoff del Centre d’Investigació en Enginyeria Biomèdica de la UPC que ha desenvolupat un conjunt d’eines capaç d’auditar i certificar sistemes de IA en qualsevol aplicació relacionada amb la salut. Han participat al programa d’acceleració de Biocat CRAASH Barcelona.
   
 • DANA-A thousand colibrís: startup que ofereix solucions holístiques basades en la IA amb l’objectiu de permetre un millor inici a la vida maximitzant la salut i el benestar de pares i fills.
 

En els darrers anys, la trobada s’ha posicionat com un referent en l'ecosistema biomèdic català, promovent la innovació i l'emprenedoria entre el col·lectiu amb l'objectiu d'apropar emprenedors i inversors del sector salut. 

Robert Fabregat, director general de Biocat, ha participat en la trobada destacant en el seu discurs la inversió aixecada per startups i spinoffs al 2022: 

“La inversió en 2022 ha superat totes les expectatives sumant un total de 445 M€, una xifra rècord impulsada precisament pel capital risc en un 75% i que compta amb una notable presència de capital internacional, que, en 2022, ha participat al 56% de totes les operacions. Aquesta tendència a l’alça de la inversió internacional és una senyal de maduresa de l’ecosistema, tant des del punt de vista de la solidesa científico-tecnològica de les startups i spinoffs, com del talent dels seus equips, una mostra de les quals hem vist avui aquí en aquest Fòrum”.

Al canal de Youtube del Col·legi de Metges de Barcelona pots veure les presentacions de les startups que han participat en aquesta edició, així com la resta de fòrums a partir del 2015.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.