Vés al contingut

REDACCIÓ

Nou èxit de La Marató de TV3, que durant la jornada d'ahir va recaptar 7.246.114 d'euros,  el marcador més alt a l'acomiadar el programa de totes les edicions celebrades. Aquesta xifra és provisional ja que fins el dia 31 de gener de 2011 es poden seguir fent donacions a través dels caixers de Servicaixa, internet o ingrés bancari.

Els milers de trucades de donatius al telèfon 905 11 50 50 i les més de 1.200 activitats organitzades per iniciativa ciutadana han fet possible aquest bon resultat. L’elevat nombre d’actes celebrats enguany ha batut tots els rècords pel que fa a mobilització ciutadana entorn d’aquest projecte.

Els fons recaptats per La Marató 2010 permetran finançar projectes de recerca biomèdica sobre lesions medul·lars i cerebrals adquirides. El proper mes de febrer de 2011, la Fundació La Marató de TV3 obrirà a convocatòria pública per a la presentació d’aquests projectes. La data concreta s'anunciarà a través dels mitjans de comunicació i del web www.tv3.cat/marato.

15 hores de divulgació, sensibilització i entreteniment per les lesions medul·lars i cerebrals adquirides

A les 10h en punt del matí d'ahir arrencava la dinovena edició de La Marató de TV3, presentada pel periodista osonenc Albert Om i dedicada a donar a conèixer un tipus de lesions, les medul·lars i cerebrals adquirides, que canvien dràsticament la vida de qui les pateix. Els organitzadors remarquen que s'ha fet renovant una fórmula pròpia, la que combina divulgació, sensibilització i entreteniment, que des del 1992 té la capacitat de mobilitzar l’energia del conjunt de la societat.

Al llarg de les 15 hores de programa en directe, es va poder conèixer l’experiència de 22 persones que han patit una lesió medul·lar o cerebral, i les dificultats físiques, emocionals i socials que afronten diàriament. Els doctors Enric Cáceres, Miquel Àngel González-Viejo i Immaculada Bori de Fortuny, de l’Hospital de la Vall d’Hebron, o el doctor Miquel Gallofré, del Departament de Salut, són alguns dels màxims experts del país en lesions medul·lars i cerebrals adquirides que van intervenir en el programa.

L’entreteniment i l’espectacle van tenir un paper destacat al llarg de tot el programa. Moltes cares conegudes, entre elles, els jugadors del Barça, Gerard Piqué i Dani Alves.

Gràcies a La Marató de TV3 fins avui ja s'ha finançat 535 projectes de recerca biomèdica.

Més de 10.000 donatius via mòbil

En el primer any de funcionament, les aplicacions de La Marató per a iPhone i Android, que permeten també fer donatius, han tingut una gran acollida: 3.392 i 723 descàrregues, respectivament.  Des del mòbil s'han fet 1.759 donatius, que sumen un import de 70.265 euros. Això significa que gairebé l’1% del total de donatius han arribat a través del mòbil.

D'altra banda, les donacions per Internet s'han triplicat respecte l'any passat. Entre l’1 i el 19 de desembre s’han fet 10.570 donacions, amb una recaptació total de 537.106 euros.

Segons @TopHashtags, La Marató va ser  trending topic a nivell estatal durant tota la jornada del 19 de desembre i en  alguns moments del dia va liderar els temes twittejats.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.