Vés al contingut

Redacció

AB-Biotics ha arribat a un acord amb Biolab, el segon laboratori farmacèutic de capital brasiler i líder de mercat en la prescripció de medicaments cardiovasculars, per a la distribució del seu probiòtic AB-Life al Brasil. L'operació suposarà per a la biotec catalana un volum mínim de negoci de 2,5 milions d'euros per al període 2012-2016. També ha signat un contracte amb Laboratoris Leti SAV per comercialitzar el mateix producte a Veneçuela.

Aquests acords, que tenen una durada de cinc anys renovables, són el tercer contracte de llicència internacional per AB-Life després que el gener passat es confirmés que l’empresa eslovena Inspharma el distribuiria al sud-est d'Europa.

Una fórmula probiòtica d’origen natural contra el colesterol

AB-Life és una fórmula probiòtica, és a dir, basada en soques bacterianes que es troben de manera natural en l'intestí humà. Segons l'estudi clínic realitzat per l'Hospital Puerta del Hierro de Madrid, AB-Life és capaç de reduir el nivell de colesterol entre un 14% i un 18%, "una eficàcia molt superior a la d'altres productes del mercat", segons fonts de l'empresa.

AB-Biotics va obtenir el 2011 uns ingressos totals de 6,16 milions d'euros, un 71% més que en l'exercici anterior. El desembre passat va tancar una ampliació de capital de 4,3 milions d'euros per a iniciar la primera fase del seu pla d'internacionalització. L'objectiu és tenir presència en països de gran potencial com el Brasil, els Estats Units, Mèxic, Regne Unit, Alemanya, França i Turquia, especialment per comercialitzar la seva línia de solucions de medicina personalitzada i llicenciar la seva línia d'ingredients funcionals.

Amb la delegació catalana a BIO Boston 2012

AB-Biotics és una de les 72 empreses i institucions que viatgen amb la delegació catalana coordinada per Biocat, a la principal convenció biotecnològica mundial, la BIO Boston 2012, del 18 al 21 de juny.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.